Günümüz dahisi Elon Musk uzun zamandır beklenen Cybertruck isimli kamyonun tanıtımını yaptı. 

Kağıt üstünde oldukça etkileyici gözüken Cybertruck’ın minimum ağırlığı 6350 kilogram fakat elektrikli motora sahip olan bu araç 2.9 saniyede sıfırdan 100 km/saat hıza ulaşabiliyor. 

ABD’de en çok satan üç modelin kamyonetler olduğu ele alındığında elektrik ile çalışan bu aracın piyasaya sunulması ciddi bir değişiklik yaratabilecek gibi duruyor.
Aynı zamanda “zırhlı” camlara sahip diye tanıtılan kamyonet canlı lansman sırasında camına metal bir top atılarak denenmesi sonucu cam kırılınca, skandal lansmanı dünyanın dört bir yanından takip eden herkese ulaşmış oldu. Canlı yayında “Bunu daha sonra düzeltiriz” diyerek sorunu geçiştirdiğini düşünen Musk hızlıca sosyal medyada hedef haline geldi ve hisselerinde hızlı bir düşüş yaşandı.

Lansmandan bir gün sonra hiçbir şey olmamış gibi reklam vermeden 146 bin adet sipariş aldıklarını açıklayan Elon Musk borsadaki Tesla düşüşünü frenlemiş ve sonraki gün 200 bin siparişe ulaştıklarını açıklamıştı. Bu hamleleri kendi twitter hesabından yapan Musk hisselerini hızlıca düşüren bu krizi durdurup durumu hızlıca stabile etti hatta bütün bu olanlar talihsiz gibi gözüksede Tesla’nın günlerce medyanın odak noktası olmasına sebebiyet verdi.  

https://onedio.com/haber/tum-dunyada-yanki-uyandiran-elon-musk-projesi-cybertruck-aracinin-tum-ozellikleri-890238

https://onedio.com/haber/-cam-skandali-satislari-engellemedi-elon-musk-cybertruck-in-200-bin-adet-siparis-aldigini-acikladi-890355

https://onedio.com/haber/hani-kirilmiyordu-elon-musk-in-cybertruck-inin-kirilmaz-cami-kirilinca-goygoycularin-diline-dustu-890207