1 Aralık Dünya AIDS günü adına farkındalık yaratmak amacıyla “Birlikte HIV’den Güçlüyüz” platformunun geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği “En Büyük Hastalığım” kampanyasında birçok ünlü gönüllü olarak Nihat Odabaşı’na poz verdi.

Alışılagelmişin ötesinde bir deneyim yaşatan bu serginin galası, kampanyaya destek veren 14 ünlünün yanısıra sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla Pilevneli Galeri’de gerçekleşti. 

Bade işçil, Danla Biliç, Ebru Şahin, Gökhan Türkmen, Reynmen, Tuba Ünsal, Hazal Filiz Küçükköse, Ali Yağcı, Bennu Gerede, Burak Yörük, Derya Uluğ, Zeynep Bastik, Ece Sükan ve Kubilay Aka’nın yer aldığı bu kampanyada HIV/AIDS ile etkili bir şekilde mücadele edebilmek için toplumsal farkındalığın artırılması gerektiği üzerinde duruldu. 

Sergide ünlü isimlerin en büyük hastalıklarını kendi objektifiyle yorumlayan Odabaşı, “Geçmişte HIV nedeniyle hayatını kaybeden bütün insanları saygıyla anıyoruz. Serginin, HIV konusunda toplumsal farkındalığın artması adına, önemli bir adım olduğuna inanıyorum” dedi.  İlerleyen zamanlarla farklı şehirleri gezmesi planlanan sergi ücretsiz bir şekilde halk ile buluşacak. 

Serginin tüm fotoğrafları için tıklayınız:

‘HIV’den Güçlüyüz Platformu’
Toplumdaki HIV farkındalığını artırmayı ve doğru bir şekilde bilinçlendirmeyi amaçlayan ‘Birlikte HIV’den Güçlüyüz’ platformu, HIV ile mücadelede öncü ilaç şirketi Gilead Sciences tarafından Pozitif-iz Derneği ve diğer paydaşların işbirliği ile bu yıl faaliyete geçti. Tüm kreatif süreçlerin Tazefikir Reklam Ajansı’nın yürüttüğü bu platformun ilk kampanyası ‘En Büyük Hastalığım’ sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Kaynak:

https://haberglobal.com.tr/kultur-sanat/aids-ve-hiv-ile-mucadele-icin-en-buyuk-hastaligim-diyerek-nihat-odabasi-na-poz-verdiler-16227?sayfa=1

http://www.milliyet.com.tr/cadde/birlikte-hivden-gucluyuz-6090255

http://www.kitaptansanattan.com/sanattan/fotograf/nihat-odabasinin-objektifinden-unlulerin-en-buyuk-hastaliklari/

www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/unlulerden-hivle-mucadeleye-fotografli-destek/