Fast food konusunda insanlar birkaç alt gruba bölünüyor. Bazıları nefret edecek boyutta sevmiyor, bazıları taparcasına seviyor, bazıları olsa da olur olmasa da gözüyle bakıyor, bazıları sağlıklı bulmuyor, bazıları yedikten sonra oluşan pişmanlık hissinden dolayı yemiyor, bazıları ise o tarz restoranlarda yemek istemiyor. 

Mc Donald’s paydaşlarının neden fast food yemediğini araştırarak bir sonuca varıyor. Bazı insanlar fast food yemekten hoşlansa dahi dışarıda o restoranlarda yemek istemiyor, fast food satan restoranları basit buluyor. Bu sebeple de tercih etmeme kararı alıyor. 

Mc Donald’s bu tutarsızlıktan yola çıkarak Finlandiya’da Nord DDB Helsinki imzalı reklam filmini yaratıyor. Reklam filminde Mc Donald’s yiyebilmek için gizli yollara başvurup kimsenin görmemesini sağlayarak teslim alan müşteriler yer alıyor. Gizemli ve bir o kadar da gergin bir atmosfere sahip reklam filminde asıl vurgulanmak istenen Mc Donald’s yemek istiyorsanız restoranda yemek zorunda değilsiniz; araca servis veya McDelivery ile bulunduğunuz yerden 7/24 siparişte bulunarak Mc Donald’s’ınızı yiyebilirsiniz. Böylece Mc Donald’s paydaşlarının bir çoğunluğunun daha kalbini fethetmiş oldu. 

Kaynak için tıklayınız.