Bir sevgililer günüyle daha karşı karşıyayız.Etrafta elinde çiçekler,hediyelerle dolaşan insanlar görmek elbette mümkün mertebe.Belki de sırf bu yüzden artık hayatınızda olmayan eski sevgilinizle fotoğraflarınızı karıştırırken buldunuz kendinizi..Peki ya düşündünüz mü,hiç aşkları olmayanlar bu sevgililer gününde ne yapıyor acaba?

Google bu sevgililer gününde kırık kalplerin yanında!

Yapılan araştırmalara göre Endonezya’da Google’da en çok aranan anahtar kelimeler olan “cara move on” (aşk acısı nasıl atlatılır – how to move on) ilhamla hazırlanan reklam filmi, özsevginin ve yaşamın güzelliğini takdir etmenin önemine vurgu yapıyor. Finlandiyalı reklam ajansı Superson imzası taşıyan reklam filmi Google’ın dokuz farklı mobil uygulamasını ve bu uygulamalar sayesinde eski ve acı veren aşkların hatırasından nasıl uzaklaşılabileceğini anlatıyor.

Google,sadece kampanya reklam filmi hazırlamakla kalmayıp bir de yanında çıkardıkları “Aşk Acısını Atlatma Kiti”ni Endonezya’daki ünlü bekâr/yalnız influencer ve içerik üreticilerine yollayarak onları Google uygulamalarını denemeye ve aşk acısını atlatma hikâyelerini paylaşmaya davet etti.Böylece aşk acısı sürecindeki insanlar okudukları hikayelerden psikolojik destek sağlayabilecekler.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı image-2-1100x734.png

“Google olarak bilgiyi evrensel anlamda erişilebilir ve faydalı kılmak adına tasniflemek istiyoruz. Sevgililer Günü de buna dahil. Bu kampanyayla, bu ‘aşk ayı’nda diğer gruplar nezdinde taze bir bakış açısı geliştirmeye çalıştık” diyen Google GüneyDoğu Asya bölgesi kreatif lideri Sumanti kampanyayı detaylandırmaya şu sözlerle devam ediyor:

“Aşk acısını atlatma ihtiyacı yaşın, cinsiyetin ve coğrafyanın ötesine geçen bir ihtiyaç. Evrensel olarak herkes için bir anlamı var. Google’dakiler olarak kendi aramızda “ya şöyle olsaydı” diye başlayan basit bir sohbetle temelini attığımız kampanya ulusal bir hal aldı. Bu fikre inanan, bizi destekleyen ve kampanyanın gerçekleşmesini sağlayan tüm iş ortaklarımıza, ajanslarımıza ve influencer’lara çok teşekkür ederiz.”

KÜNYE

  • GoogleReklamveren: Google
  • Reklam Ajansı: Superson
  • Yönetmen: Mahatma Putra
  • Yapımevi: Anatman Pictures

KAYNAKÇA: https://mediacat.com/googledan-kirik-kalplere-sevgililer-gunu-destegi/