1 Aralık, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından AIDS salgını konusundaki farkındalık yaratmaya adanmış bir yıllık etkinlik olan Dünya AIDS Günü. Apple CEO’su Tim Cook, Afrika’da AIDS’le savaşmak için para toplamak amacıyla, Apple’ın 13. yılındaki Product (RED) markasıyla uzun süredir ortaklığa imza attığını kabul eden bir yazıyla yaptığı etkinliğe dikkat çekti. Cook, Apple’ın çabalarının bugüne kadar 220 milyon dolar topladığını söyledi. 

          Apple’ın PRODUCT (RED) sayfası, marka ile birlikte yaptığı tüm ürün ve aksesuarlara bağlantı verir. Bunlar arasında kırmızı kaplı iPhone 11, iPhone XR, iPod touch, Beats Solo3 ve Beats Pill + Portable Speakers, Apple Watch bantları, iPhone kılıfları, iPad Smart Covers ve kırmızı renkte deri kılıflar yer alıyor. Bu cihazların her satışının gelirinin bir kısmı HIV / AIDS önleme fonuna gidiyor.

          Dahası, Apple 2 Aralık Pazartesi günü günün sonuna kadar özel bir promosyon sunuyor. Bir Apple Mağazasında, Apple.com’da veya Apple Mağazası uygulamasında yapılan her Apple Pay alışverişi Global Fon’a 1 dolar bağışta bulundu (1 milyon dolar).