Facebook,daha etkili ve açık bir iletişim için kamu kurumlarına verdiği sosyal medya eğitim programının ikinci seviyesini gerçekleştirdi.

Facebook’un 2019yılının Aralık ayında ilk seviye olarak,Ankara’da gerçekleştirdiği,Türkiyedeki kamu kurumlarınlarına sosyal medya plartformlarını etkili kullanma ve hedef kitleleriyle daha iyi iletişim kurma üzerine verdiği 5 gün süren eğitimin ikinci seviyesi 10-14 Şubat 2020tarihleri arasında yine Ankara’da gerçekleşti.

Geçen Aralık ayında 400’e yakın kamu çalışanının katıldığı ücretsiz eğitime bu sene 65 farklı kamu kuruluşundan 175 kişi katıldı.Eğitimde Facebook platformlarında yürütülebilecek tanıtım kampanyaları ve sponsorlu gönderilerden bahsedildi.

Ülkemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının hedef kitleleriyle en doğru şekilde iletişim kurmalarına ve sosyal medyayı etkili kullanmalarına yardım etmenin önemine dikkat çeken Facebook Türkiye Kamu Politikaları Departman Başkanı Çağatay Pekyörür ‘’Geçtiğimiz Aralık ayında hayata geçirdiğimiz bu eğitim programı ile kamu kurumlarına ve çalışanlarına Facebook araçları ve ürünlerini en etkili şekilde kullanabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgileri ve becerileri sunmayı hedeflemiştik. Tahminimizin çok üzerinde geniş bir katılımın olduğu bu eğitim programımızın ikinci seviyesini de başarıyla gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.”diye konuştu.

Facebook Türkiye Kamu Ortaklıkları Müdürü Burak Karagöl ise şöyle konuştu: “İkinci eğitim programımızın da kamu kurumlarımız için oldukça faydalı geçmiş olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni programlarla kamu kurumlarının Facebook ve Instagram platformlarından daha fazla yararlanmasını desteklemeye devam edeceğiz.” 

Verilen atölye eğitimde farklı reklam kampanyalarının kurulumu, hedef kitlenin belirlenmesi, reklam bütçesi ve zamanlamasının ayarlanması, reklam kampanyalarının sonuç ve performanslarının ölçülmesi gibi konular üstünde de duruldu.

KAYNAKÇA:https://www.campaigntr.com/facebooktan-kamu-kurumlarina-sosyal-medya-egitimi/