kişi, poz, dik, grup içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Kale Grubu ve Ashoka Türkiye ortaklığında gerçekleştirilen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü üçüncü kez Türkiye’de gelecek vadeden sosyal girişimciler tarafından sahiplerini buldu. 2016 yılında aramızdan ayrılan İbrahim Bodur anısını yaşatmak adına düzenlenen etkinlik ilk iki yılda çok sayıda girişimciye ulaşmayı başardı. Konuya sınırlama getirmeden projeleri kabul eden İbrahim Bodur Girişimcilik Ödülleri Erken Aşama, İleri Aşama ve İş Birliği Ödülü olmak üzere üç kategoride veriliyor. Her kategori için 50.000 TL, toplamda ise 150.000 TL’lik ödülü de bulunuyor. 

Bu yıl 19 Haziran’da başvuru süreci başlamış olan İbrahim Bodur Ödülleri 3 Aralık’ta sahiplerine ulaştı. 3 kategorideki ödüllerde teknolojiden bağımsız olarak kodlama eğitiminin erişilebilir olmasını sağlayan bir oyun ortamı sunan Tospaa Bilgisayarsız Kodlama Girişimi ile N. Alp Ar Erken Aşama kategorisinin kazananı oldu. Tospaa bilişim sınıfı bulunmayan okullarda kodlama dersi anlatabilmek için üretilmiş masaüstü kart oyunudur. Oyunu oynayabilmek için gerekli dosyaları renkli yazıcıdan çıktı almanız yeterli olacaktır. 

Çocukların etraflarındaki her şeyi oyuncaklara dönüştürmelerini sağlayan bir oyun kiti sunan Toyi ile Elif Atmaca İleri Aşama kategorisinin kazananı oldu. Toyi teker, ayak, göz, eklem, çubuk, esnek halka ve eklem parçalarından oluşan kit ile 6 yaş ve üzeri çocukların etrafında bulunan herhangi bir nesneyi hayalindeki oyuncağa dönüştürmesini sağlıyor. Böylelikle oyuncaklar tamamen onların hayal gücüne kalmış oluyor. 

Gençlerin hayal ettikleri hayata ve ilk işlerine adım atmaları için yazılım eğitimleri veren ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile çalışan Kodluyoruz ile Gülcan Yayla, İş Birliği kategorisinin kazananı oldu.

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ile yaşadığı dünyaya ve çevreye karşı kendini sorumlu hisseden ve harekete geçme cesaretini gösteren sosyal girişimcilerin önünü açmayı, onların yarattığı pozitif etkiye destek olmayı hedefliyoruz. Çünkü biliyoruz ki dünyayı yaşanır hale getirmek için değişim öncülerinin sayısının artmasına ihtiyacımız var” dedi.

Kaynak için tıklayınız.