Elektrikli otomobil sektör lideri Tesla 7 yıl önce attığı “Çılgın torku ve dinamik havalı süspansiyonlu Tesla süper kamyoneti” hayali hakkındaki tweetini geçtiğimiz günlerde pick-up modeli Cybertruck’ın tanıtımı ile hayata geçirdi. Tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Tesla Cybertruck, kırılan kırılmaz camlarıyla gündemde zirveyi garantilemişti. Yaşanılan aksilik sonrasında Elon Musk’ın serveti 768 milyon dolar düşüş yaşadı.

Tanıtımdan hemen sonra Elon Musk, etkinlik öncesinde çekmiş olduğu video’yu “Franz, sahneden önce çelik topu Cybertruck’ın penceresine atmıştı. Sanırım üretimden önce bazı geliştirmeler yapmamız gerekiyor” başlığıyla twitter üzerinden paylaştı. Her ne kadar o video’da camlar sağlam bir şekilde dursa da sonuçta tanıtım sırasında camlar kırılmıştı. 

Tabi ki bu durumu tiye alanlar gecikmedi. Tesla internette dalga konusu haline geldi. Oyuncak şirketi LEGO da şirketin yaşadığı aksilikle biraz eğlenmek istedi. LEGO, Facebook sayfası üzerinden gri bir lego parçası ve dört tekerlekten oluşan bir aracın fotoğrafını yayınladı ve fotoğrafa “Kamyonun evrimi işte burada. Kırılmaz cam garantili” notunu düştü.

LEGO

Cybertruck hakkında yapılan alaycı yorumlara Tesla firmasından ya da Elon Musk’tan yanıt gelip gelmeyeceğini merak konusu.

https://www.webtekno.com/lego-tesla-cybertruck-kirilmaz-cam-dalga-gecti-h80584.html

https://www.webtekno.com/elon-musk-768-milyon-dolar-kaybetti-h80396.html