Nike %100 geri dönüştürülebilir ayakkabısını tanıttı.

Günümüzde tüketimin çok fazla olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu fazla tüketimin sonucunda geri dönüşüm en hassas konumuz haline gelmiştir. Nike markası da bu konu üzerinde uzun zamandır çalışmalar yapmaktadır ve %100 geri dönüşüm ayakkabısının çalışmalarını tamamladı. Nike, bu çalışmada  tamamen geri dönüşüm malzemeleri kullanarak model oluşturmaya özen gösterdi. Kullanılan ürünlerde; fabrika atıkları, plastik şişeler ve tişörtler tercih edildi. Spor ayakkabılarına ‘’Space Hippie’’ adı verildi. Ayakkabılar sporculara uygun bir şekilde tasarlandı ve Space Hippie’nin dört modeli yaz aylarında çıkacak. Ayrıca kadınlar için özel bir tasarım seçeneği sunuyor. İlk olarak ayakkabıları twitterda ve kendi internet sitesinden yayınlandı.

“En çok sevdiğimiz ürünleri yaratıyoruz”

 Nike tasarım direktörü John Hoke; ‘‘Dünya’yı iklim eylemine doğru hareket ettirmek için bir ekip olarak çalışmalıyız “dedi. Ayrıca “Space Hippie; en az miktarda malzeme, en az enerji ve en az karbon miktarı ile en iyi şekilde neler yapabileceğimizi bulmakla ilgili. Yeni ürün, üretimimize yaklaşma şeklimizi değiştirdi “dedi.

Ayrıca Nike, bu yaz Tokyo Olimpiyatları’nda sporcular tarafından giyilecek modellerinde de ekolojik modeller olacağını duyurdu.

Link için Tıklayınız.

Video için Tıklayınız.