Erkek giyim markası Tudors 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla birçok yeniliğe imza attı. Tudors mağazasının tüm  çalışanları “Kadına Şiddete Hayır” yazılı tshirtler giydiler. Bunun yanı sıra Tudors tüm kadın çalışanlarına yılda 1 gün fazla izin hakkı tanıdı.

Farkındalık hareketini bir üst noktaya taşına Tudors, kravata bir aksesuar olması dışında başka anlamlar yüklenmesi,  kravatın iyi hal indiriminin bir sembolü haline gelmesi sebebiyle 8 Mart’ta kravat satışını durdurdu.


Tudors CEO’su Yaşar Ayaydın bu güzel bilinçlendirme ve farkındalık hareketleri için şu açıklamalarda bulundu; ‘‘Yurtdışında 3 kıta 13 ülkede 50 mağaza ve yurtiçinde 183 olmak üzere dünya genelinde toplam 233 mağaza ağına ulaşan erkek moda sektörünün öncü markası olarak toplumu bilinçlendirme noktasında büyük sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum. Şık giyimin bir parçası olan bunun dışında bir anlam yüklenmemesi gereken kravatın, iyi hal indiriminin sembolü haline gelmesine ‘’DUR’’ diyerek, toplumsal bir duruşun parçası olmak istiyoruz. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri başta olmak üzere ‘’kravat taktığı için iyi hal indirimi uygulanan kararlara’’ farkındalık yaratmak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 233 mağazamızda o güne özel kravat satışı yapmama kararı aldık’’

Kaynak İçin Tıklayınız.