Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlayan Emir Bayraktar

Boyner Mağazacılık Satış Departmanı’nda geçirdiği 2 yılın ardından aynı şirketin insan kaynakları departmanında görev aldı. Sonrasında kariyer yolculuğuna Ernst&Yound İnsan Kaynakları Departmanı’nda devam etti.

Ardından çalışma alanını değiştirerek, Storytelling ve Neuromarketing ile tanıştı. Bununla birlikte, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Pazarlama İletişimi / Marka Okulu Yüksek Lisans Programı’na başladı. Üniversitede akademik tarafta çalışmalarını sürdürürken, iş yaşamında da freelance olarak Storytelling ve Neuromarketing alanlarına hizmet vermeye başladı.

Yüksek lisans bitirme projesini Neuromarketing üzerine yazarak master derecesini aldı. AB Bakanlığı’nın düzenlediği Youth@Work International Entrepreneurship Camp’a kabul edildi. Northwestern Üniversitesi Liderlik ve İletişimde Storytelling Programı’nı tamamladı. Yaratıcı yazarlık, yaratıcı drama ve tiyatro alanlarında eğitimler aldı.

Bu süreç içerisinde ortağı ile birlikte, Storytelling alanında eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmak için çalışmalarına başladı. Bu çalışmaların sonucunda, 2016 yılında Türkiye’nin ilk Hikayeleştirme Akademisi olan Storytelling Academy kuruldu. Kurumlara ve farklı sektörden profesyonellere, Storytelling / Hikayeleştirmenin kendi ihtiyaç ve hedefleri doğrultusunda nasıl kullanılacağına dair eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermeye başladı.

Türkiye’nin ilk akademik temelli hikaye yaratma oyunu olan Kulenga’nın yaratıcılarından biri oldu. Eğitimde, girişimcilikte, iş dünyasında, yönetim ve liderlikte, pazarlama ve satışta Storytelling alanlarında çalışmalarını sürdürdü.

Şu anda Storytelling Academy Türkiye Direktörlüğü ile birlikte eğitmen ve danışman olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Emir Bayraktar son olarak şu sözleri ekledi; “Alanımı değiştirmeye karar verdiğimde bunu akademik olarak destekleyebilmek için tek tercihim BİLGİ olmuştu. Programın içeriği o kadar iyiydi ki, gördüğüm anda kendim için bir program oluşturmak istesem daha iyisi olamazdı diye düşünmüştüm. Yekta Kopan ve rahmetli Celil Oker hocamız gibi, alanın ustalarından dersler alabilmek tek kelime ile ilham vericiydi. Yolculuğumun en kıymetli duraklarından biri oldu BİLGİ. Şimdi de Mezunlar Derneği gibi aktif bir yapının olması da oldukça sevindirici. Bu topluluğun bir parçası olarak birlikte güzel hikayeler yaratabileceğimize inanıyorum.”

Kaynak İçin Tıklayın.