Corona birası, adının ölümcül “coronavirus” ile talihsiz benzerliğine rağmen reklamlarında herhangi bir değişiklik yapmıyor. 

Popüler biraların çeşitli verilerini birleştiren Constellation Brands (STZ), müşterilerinin “virüs ile işimiz arasında hiçbir bağlantı olmadığını” söyledi.

Constellation Brands sözcüsü Stephanie McGuane CNN Business’a verdiği demeçte, “Corona’nın satışları çok fazla ve müşterilerimizin sürekli desteğini takdir ediyoruz.” “Corona ile reklamlarımız, son 30 yıldır yürüttüğümüz kampanyayla tutarlıdır ve güçlü tüketici fikrine dayanmaktadır.” Dedi.

Topluluk, Corona Extra satışlarının 16 Şubat’ta sona eren dört hafta içinde ABD’de% 5 büyüdüğünü söyledi. Bu, son 52 haftanın neredeyse iki katı. Corona’nın satışları, diğer uluslararası rakiplerinin aksine, ABD pazarına büyük ölçüde bağımlı.

Constellation Brands CEO’su Bill Newlands yaptığı açıklamada, “Düşüncelerimiz ve dualarımız bu korkunç virüsten etkilenenlere çıkıyor ve yakında daha kapsamlı bir şekilde kontrol altına alma çabalarının umutlu olmasını umuyoruz.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Çalışanlarımız, tesislerimiz veya operasyonlarımız üzerinde hiçbir etki görmedik ve işimiz çok iyi performans göstermeye devam ediyor.”

Ancak, Corona Virüsün yayılması, yeni “Corona sert seltzer’ini” piyasaya sürmek için 40 milyon dolar harcayan Constellation Brands için daha kötü bir zaman olamazdı. 

Promosyonun bir kısmı, “yakında kıyıya çıkacak” ifadesini kullandığı için eleştiriler alan  sponsorlu bir tweet içeriyor.

Bu hafta yayınlanan iki anket, Corona markasının olumsuz bir dönem yaşadığını gösteriyor.

5W Halkla İlişkiler, Amerikalıların% 38’inin salgın nedeniyle “hiçbir koşulda” Corona almayacağını ve % 14’ünün de halka açık yerlerde bir Corona sipariş etmeyeceğini söyledi. Anket, ABD’deki 737 bira içen kişi tarafından yapılan anketleri kapsamaktadır.

YouGov tarafından yapılan bir başka ankette, firma tüketicilerin Corona’yı satın alma niyetinin iki yıl içinde en düşük seviyesine düştüğünü saptadı. Anket ayrıca, Corona’nın avantajını ölçen bir ölçüm olan buzz puanının yıl başından bu yana önemli ölçüde düştüğünü gösterdi.

“Corona bira virüsü” için çevrimiçi aramalar Şubat ayı başlarında arttı.

Constellation Brands’ın hisseleri Cuma günü % 4 ve Perşembe günü % 8 düştü, ancak koronavirüsün yayılmasının yarattığı korku arttıkça tüm borsa hızlı bir şekilde düştü. Vaka sayısı Cuma günü dünya genelinde 83.577’ye yükseldi. Virüsten yaklaşık 3.000 kişi öldü.

https://www.enca.com/business/impact-coronavirus-corona-beer-sales