Google Türkiye her yaştan ve her ilden kitlenin dijital alemi yakından tanıması ve bu alanı takip ederek kariyerinde uzmanlaşmasıiçin Dijital Atölye adlı eğitim projesini duyurdu. Google Dijital AtölyeT.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBBve İŞKURişbirliğiyle başlatılan bir program olup hem çevrimiçi hem de yüzyüze eğitimleri kapsayan ücretsiz bir program sunuyor.

Google Dijital atölye,tam olarak nasıl işliyor?

Birbirinden farklı konu başlıklarıyla derslere katılmanızı sağlayan eğitim plartformu Google dijital Atölyede uzman personel tarafından düzenlenen seçtiğiniz seminer ve derslerde bir konu başlığını başarıyla tamamladığınız zaman,dijital takdir belgesi niteliğinde rozet kazanıyorsunuz.Web sitesi kurmaktan dijital pazarlamaya, e-posta pazarlamasından web analizine kadar uzanan 23farklı konuda ücretsiz eğitimgörme şansınızın yanı sıra istediğiniz kadar fazla seminere katılıp birden fazla konu hakkında eğitim alabilirsiniz!

Online Kurslar‘daki bütün konuları tamamladıktan sonra program size sertifikanızı e-posta olarak gönderiyor. 

ÜLKEMİZDEKİ KOBİLERİN DİJİTAL BECERİLERİ NE SEVİYEDE?

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 33lük bir kısmı interneti ve sosyal medyayı etkin kullanma konusunda bilgi sahibi değil.Boston Consulting Group işbirliğiyle hazırlanan Türkiye İnternet Ekonomisi Raporu‘na göre internet aktivitesi yüksek olan KOBİ‘ler, bu sayede üç yıl içinde ortalama yüzde 17‘lik bir büyüme ve çalışan sayılarında ortalama yüzde 24 oranında bir artış sağlanmış olması dikkat çekiyor.

Google Dijital Atöyle’de tam olarak bu büyümeyi sağlamaya yardım edecek olan dijital yetenekleri geliştirmek için ücretsiz bir şekilde herkese yardım etmeyi amaçlıyor!

İŞKUR’un desteğiyle çeşitli yüzyüze etkinliklerin de çok yakında düzenlenecek olduğu Google Dijital Atölyeyi,dijital yeteneklerinizi ve kendinizi geliştirmek için mutlaka ziyaret edin!

KAYNAKÇA: https://learndigital.withgoogle.com/dijitalatolye

https://webrazzi.com/2017/03/24/google-dijital-atolye-dijital-yeteneklerini-gelistirmek-isteyen-herkese-ucretsiz-egitim-programi/