PR’ın medya kanalları ile olan ilişkisi daha kompleks hale gelirken, artan medya kanalları sayısı da daha çeşitli ve etkili içerik yönetimi yaratılmasını gerektiriyor. PR profesyonellerinin yapacağı ilk iş ise içerik kanallarını artırmak. Geleneksel kanalların yanına bilenen sosyal medya ve iletişim kanallarını da ekleyen profesyonellerin, bundan da daha fazlasına ihtiyacı var. TikTok gibi yeni mecralar hızla yükselirken, halkla ilişkiler çalışmalarının da tüm bu trendleri görerek daha geniş bir içerik üretimi gerçekleştirmesi gerekiyor.

            Diğer yandan tüketicilerin içerikler için harcadıkları zaman kısalırken, bu da daha kısa içeriklere olan ilginin arttığını gösteriyor. 12 saniyenin altındaki içerikler izleyiciler tarafından tamamlanırken, daha uzun içerikler ise yarıda bırakılıyor. Bu kısa süre de daha etkili mesajlar için daha fazla çalışılması ve verimli içeriklerin üretilmesini gerekli kılıyor.

            Her ne kadar harcanan zaman azalsa da hala detaylı içerik isteyen bir kesimin varlığı da unutulmamalı. Özellikle arama motorlarında daha iyi yer edinmek için kaliteli ve uzun içeriklerin yaratılması da önem kazanıyor.

            İçerik bütünlüğünün sağlanması da dönemin önemli sorunlarından. Farklı medya araçlarında birbirini tamamlayıcı içerik üretmek gerekiyor ve bu da destekleyici bir medya planı ile işlevsellik kazanabiliyor.

            Video ve sesli içerikler her geçen gün daha fazla ilgi çekerken, yazılı içeriklere ilgi azalıyor. Bu da PR içeriklerinin sesli ve görsele kayması gerektiğini gösteriyor. Teknolojik gelişmenin de desteklediği bu trend, daha da güçlenecek ve bu nedenle PR profesyonellerinin bir prodüksiyon süreci geliştirmeleri ve daha kaliteli ses ve görsel içerik üretmeleri gerekiyor.

Kaynak: https://stuartbruce.biz/2020/01/10-actionable-pr-tips-for-communication-success-in-2020/