duvar, elektronik eşyalar, iç mekan içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Geçtiğimiz aylarda Samsung ‘’İnterneti Tadında Kullan’’ adı altında internetin aşırı kullanımı konusuna farkındalık getirmek amacıyla bir proje başlatmıştı. Bu proje kapsamındaki ilk videosunu yayınlamış olan Samsung’un bu videosundaki konu internetin bize kazandırdıklarının yanında bizden götürdüklerine de dikkat çekmekti. Sevdiklerimizi ihmal etmek, dünyadan kopuk yaşamak ya da insanların yüzüne karşı söyleyemediklerimizi acımasızca kolayca söyleyebileceğimiz bir platform haline gelen internetin bu dehşet verici kullanımına dur demekti. 

İlk videosu olan Hayatı Kaçırma’nın ardından “Çocuğunla Arana Ekran Koyma” adlı videosuyla projesine devam eden Samsung bu videosunda da gün içinde iş güç peşinde koşuşturan anne babalarının gelmesini sabırsızlıkla bekleyen çocuklarını ihmal eden, günün sonunda onlarla ilgilenmek yerine dikkatlerini önlerine koydukları ekranlarda olmasını sağlayarak kaçıyorlar. Fakat kaçırdıkları ve Samsung’un da dikkat çekmek istediği nokta bu durumun çocuğun bilişsel ve psikolojik gelişimi üzerindeki olumsuz etkisidir. 

Son olarak üçüncü videosu olan “Siber Zorba Olma” ile karşımıza çıkan Samsung yine internetin zararlı ve kötü yönlerinden birine değinmiş. Elektronik ortamda bir birey veya grubun, diğerlerine yönelik kasıtlı biçimde gerçekleştirdiği aşağılama, iftira, dedikodu, taciz, tehdit, utandırma ve dışlama gibi rahatsızlık verici eylemleri ifade eden siber zorbalık kavramını ele alan Samsung’un bu reklam filmi Cheil Worldwide Türkiye tarafından çocukların günlük yaşamlarında da birbirlerine karşı kaba olan davranışları internet ortamında daha can yakıcı bir hale bürünüyor. Özellikle gelişim çağındaki çocukların bu duruma maruz kalması gelişimlerini olumsuz yönde etkiliyor. 

Kaynak için tıklayınız.