Corona virüsünün yayılımı tüm dünyada devam ederken bazı markaların bu süreçte yayınladıkları kampanya reklamları,corona virüsüne karşı alınan toplumsal tavıra uymadıkları gerekçesiyle eleştirilmişlerdi.Bunlardan bir tanesi olan KFC, “Finger Lickin’ Good”sloganıyla yayınlanan kampanyasını 163kişinin U.K.’s Advertising Standards Authority’e şikayet etmesi üzerine durdurdu.

Kişisel hijyenin öneminin arttığı,yurtdışı uçuşlarının büyük kısmının iptal olduğu ve toplumsal soyutlanmanın tavsiye edildiği şu günlerde KFC,bu normlara uymayan bir reklam kampanyası yayınladı.Yayınladıkları,parmaklarını yalayan insanların yakın çekimlerinden oluşan bu reklam,virüsün yayılması için sıklıkla ellerin yıkanması ve dezenfekte edilmesinin önemini hiçe saydıkları gerekçesiyle 163 kişi tarafından .K.’s Advertising Standards Authority’e şikayet edildi. Bu şikayetin üzerine geri dönüşleri dikkate alan KFC,yayınladıkları kampanyayı geçici olarak durdurduklarını açıkladı.

KAYNAKÇA:https://nypost.com/2020/03/13/kfc-suspends-iconic-finger-lickin-good-slogan-amid-coronavirus-fears/

https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/kfc-finger-lickin-good-sloganiyla-yayinladigi-kampanyayi-sikayetler-uzerine-duraklatti/