Dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü salgını nedeniyle insanların büyük bir kısmı kendilerini evlerine kapattı. Devletin yaptığı uyarıları dikkate almayan, normal yaşantılarına devam eden insanlara markalar, sosyal bilinci arttırmak ve desteklemek için iletişim çalışmaları yaptı.

MERCADO LIVRE

Mercado Livre el sıkışan logosunu Coronavirüs nedeniyle dirsek temasına dönüştürdü. İnstagram hesaplarında logolarının yeni halini paylaşan e-ticaret sitesi ‘Herkesi düşünmenin ve evde  kalmanın zamanı’ logosunu paylaştı.

BURGER KING

Burger King insanlara evde kal mesajını vermek için restoran tabelalarında ‘Home of the Whopper’ (Whopper’ın Evi) sloganındaki ‘of the Whopper’ kısmının üstünü çizip sloganın başına ‘Stay’ kelimesini ekleyerek sloganını ‘Stay Home’ (Evde Kalın) olarak değiştirdi.

GOOGLE

Google el temizliğine dikkat çekmek için Doodle’a Ignaz Semmelweis kişisiyle karşımıza çıkıyor. Antiseptikle el dezenfekte etmenin mucidi olan Semmelweis hem kullanıcılarına doğru bir şekilde el yıkamanın nasıl olması gerektiğini gösteriyor hem de ölüm yılı dönümünde kendisini anıyor.

TURKCELL

Turkcell kullanıcıları telefonlarına baktıklarında operatör isminin EvdeHayatVar olarak gördü.

VODAFONE

Vodafone şebeke adını ‘EvdeKal TR olarak değiştirdi.

AUDİ

Audi logosu sosyal mesafe ve dayanışma’ya destek. Sosyal medya paylaşımında önce halkaları birbirinden uzaklaştırarak ‘Mesafeyi Koruyalım’ diten Audi, halkaları bir araya getirerek de dayanışma çağrısında bulunuyor.

CARTOON NETWORK     

Cartoon Network, Corona virüs salgınıyla ilgili çocukları bilgilendiren ve el yıkamaya teşvik eden eğlenceli bir klip hazırladı. Cartoon Network televizyonda, websitesinde ve kanalın tüm sosyal medya hasaplarında paylaşılan ‘Temiz Ol Havalı Ol’ klibinde Cartoon Network karakterleri, elleri yıkamanın önemini çocuklara çocukların dilinden dans ve müzikle anlatıyor.

https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaberleri/bilisim/vodafonedan-tum-turkiyeye-evde-kal-cagrisi/656336

https://www.haberler.com/turkcell-operator-adini-evde-hayat-var-olarak-13038067-haberi/

https://www.otoboom.com/blog/blog-detay/712/audi-logosunu-ayirarak-covid-19-icin-farkindalik-yaratti

Kübra Tuğçe Bilgin