Aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı, 25 milyondan fazla işletme hesabı ile Instagram, sadece bir fotoğraf paylaşım uygulamasının ötesine geçti. Mütevazi bir sosyal ağ olarak başlayan uygulama, en sağlam iş platformlarından birine dönüştü. Markaların tüketicilerini daha iyi anlamalarına, onlarla etkileşime girmelerine ve güvenilir etkili istatistiklerden faydalanmalarına yardımcı olmak için bir yol çizmiştir.

Yeni özelliklerin piyasaya sürülmesi ve bazı ülkelerde kamuya açık sayımların “gizlenmesinin” en son duyurusu ile markalar platformdaki başarıyı ölçme yöntemlerini yeniden düşünmeye zorlanıyor. Bu nedenle Mention, katılım, influencer, konum ve caption uzunluğu ile ilgili eğilimleri gözlemleyen  Instagram 2020 Etkileşim Raporundaanaliz edilen 81,2 milyon Instagram gönderisini ve en iyi kullanıcıların 1,6 milyonunu topladı.

1. Fotoğraf beğenileri yerine daha fazla yorum yapılmasını sağlayın.

Beğenilere karşı daha fazla yorumu teşvik etmeye odaklanmak, Instagram’ın Nisan 2019’da açıklanan belirli ülkelerde herkese açık beğenileri gizleme algoritması değişikliği nedeniyle daha mühim hale gelmiştir. Etkileşimin bu şekli artık sizi daha çok kullanıcının önüne çıkaracaktır.

2. 6 hashtag’e kadar kullanın, daha fazlası mide bulandırır

Yayınlarınızda alakalı ve hedeflenen hashtag’leri kullanmak, Instagram’daki yeni kitleler tarafından keşfedilmenin harika bir yoludur. Bu, işiniz için daha fazla katılım, daha fazla takipçi ve daha fazla müşteriye dönüşebilir. Rapor, platformdaki yayınların çoğunun ortalama 10,7 hashtag’e sahip olmasına rağmen, 6‘dan fazla hashtag’in aslında beğenileri ve yorumları azaltabileceğini öne sürdü.

3. Katılımın herkese uygun tek boyutlu olduğunu düşünmeyin.

Instagram katılımını artırmak her geçen yıl daha da zorlaşıyor, ancak bu sağlıklı bir katılım oranı elde etmenin imkansız olduğu anlamına gelmiyor. İşletmeniz için en önemli algoritma ve metriklere odaklanmak önemlidir. Bir şirket için işe yarayan bir şirket için işe yaramayabilir, çünkü günün sonunda en önemli şey, topluluğunun içeriğinizle etkileşime girmesidir.

Mention, dinleyicilerin sizi anlamasının ilk adımı olduğuna inanan bir medya izleme platformudur. Etkileşimin en hızlı başlama şeklidir.

https://www.prweek.com/article/1675142/3-tips-brands-survive-instagram-algorithm