Starbucks, isminizi bir bardağa yazıp, siparişiniz hazır olduğunda sizi isminizle çağırarak, sıcak bir karşılamayı hedefleyen bir markadır. Kimileri için sıradan, kimileri için bir eğlence haline gelmiş olan kahve bardağına yazılan isimlerin aslında bazılarımız için de bir dönüm noktasıolabileceğini belirtmek için çektiği reklam filmi ile Starbucks, kalpleri ısıttı. “#whatsyourname” (Senin adın ne?) sloganıyla tanıtılan reklam Channel 4’s Diversity in Advertising ödülü sahibi oldu. 

Reklam filminde Jemma adındaki trans bir erkeğin eski ismini kullanırken kullandığı rahatsızlık yüzünden ismini kimseye söylemediğini görüyoruz. Asıl adı “Jemma” olarak seslenildiğinde de aslında kendini ve cinsiyet seçimini topluma kabul ettiremediğini ve bedeninde sıkışmış olduğunu hissediyor. Reklam filminin sonunda Starbucks’a giren Jemma, siparişi için ismi sorulduğunda “James” ismini kullanıyor. Yeni kimliğini rahatlıkça kullanabildiği tek yer Starbucks oluyor.

     “Kimsen ya da kim olmak istiyorsan o ol. Herkesi memnuniyetle karşılıyoruz.” Kahve markası, genç transseksüelleri ve cinsiyet çeşitliliği olan insanları ve ailelerini destekleyen bir yardım kuruluşu olan Mermaids’i desteklemekten onur duyduğunu belirtti.