Bizi Böyle Bilin – 2017

Nike Türkiye

Nike, toplumsal cinsiyet rollerine göre yaşamak zorunda bırakılan kadınları bu sınırları aşmaları için cesaretlendirmek ve daha fazla kadına spora başlamaları için ilham vermek istemektedir.

Bizi Böyle Bilin reklam filminde Türk Milli Basketbol Oyuncusu Işıl Alben, Milli Tenisçi İpek Soylu, Milli Triatlet Esra Gökçek, Kikbokscu Funda Diken Alkayış, Çisil Sıkı’nın liderliğindeki Dans Fabrika dansçıları ile oyuncular Dilan Çiçek Deniz ve Elvin Levinler yer verilmiştir.

Onlar Unutmadı – 2019

Türkiye Alzheimer Derneği 

Türkiye Alzheimer Derneği kadınlar gününde “Onlar unutmadı. Siz de unutmayın, kadın cinayetleri hepimizin problemi” dedi. 

Yayınlanan reklam filminde alzheimer rahatsızlığı olan kadınlarÖzgecan Aslan’ı, Münevver Karabulut’u ve Melek Karaaslan’ı, “Özgecan Aslan’ı unutmadım. Ben Münevver’i hiç unutmam! Allah nur içinde yatırsın.” diyor. Kadın cinayetleri haberlerini gördüğümüz anda “İnsanlık mı bu?” cümleleriyle anıyor.

Onlar unutmadı, ya bizler?

#mucizemsin – 2018

Filli Boya

Bir önceki seneki ‘Anca Beraber Kanca Beraber’ reklam kampanyası ile çok konuşulan Filli Boya, yine ses getiren bir reklam kampanyasını gözler önüne serdi. Halktan insanların diyaloglarından oluşan ‘Mucizemsin‘ isimli reklam kampanyası Birlikte, huzur içinde yaşayabilmek için hepimiz birer mucizeyiz.’ mesajı ile yayınlandı. 

#önyargılarısilelim – 2018

Selpak

İçinde bulunduğu toplumun çizdiği sınırlar ve ön yargılar karşısında var olan güçlü kadınları Selpak, bütün ön yargıları silerek destekliyor.

Selpak’ın bu reklam filmde Türk kadınını paralimpik oyunlarda ilk kez temsil eden Büşra Ün, National Geographic ödülünü kazanan fotoğrafçı Dilek Uyar, bilim insanı olarak kök hücre çalışmalarıyla Kyoto Üniversitesi’nden kabul alan İnci Kadribegiç ve dünyaca ünlü Emmy ödülünü alan tek Türk yönetmen Hilal Saral’ın başarı yolculukları ortaya konuyor.

#hayat müşterek – 2020

Kiğılı

Kiğılı, birkaç yıldır özel günlerde ses getiren reklamlarına bir yenisini daha ekledi ve erkek giyim markası olmasına rağmen Dünya Kadınlar Günü’nü de atlamadı ve eşitlikçi bir mesaj verdi.

Kiğılı 8 Mart Kadınlar Günü reklam filminde“Yıkama, kurutma, ütü gibi işler sadece kadının görevi değildir. Bu yüzden 8 Mart’tan itibaren kıyafetlerimizde yepyeni bir simge daha var; Hayat müşterek simgesi. Bir gün değil her gün eşit olduğumuzu hatırlatsın diye…” diyor.

Sınırları Aşan Kadın,Afife Jale – 2020

YapıKredi 

Yayınladığı reklam filminde, yaşadığı tüm zorluklara göğüs geren Afife Jale’den ilham alan Yapı Kredi, kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu, sınırların olmadığı bir dünya için çalıştığını belirtiyor.

Reklam, “O, sınır tanımadı. Bundan tam yüz yıl önce sahneye çıkarak bir ilki başardı. Yapı Kredi olarak bu ülkenin Afife Jalelerinden ilham alıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin önündeki sınırları kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” mesajıyla yayınlandı.