Coronavirus nedeniyle alışkanlıklarımız değişti. Hepimiz evlerimizdeyiz. Kimimiz evden çalışıyor. Kimimiz eğitimine online olarak devam ediyor. Bu süreçte sıkılmamak adına da birçok film ve dizi izliyoruz. Peki bu kadar yüklenmeyi internet kaldırabiliyor mu?

İsviçre’nin telekomünikasyon operatörü ve internet servis sağlayıcısı Swisscom, Coronavirüsün neden olduğu kriz nedeniyle internette yaşanan fazla yüklenmenin olası etkileri konusunda uyardı. Böyle devam ederse Netflix gibi internet üzerinden gerçek zamanlı veri akışı sağlayan sitelerin kapatılabileceğini belirtti. Avrupa Birliği genelinde de aşırı kullanım yüzünden olabilecekler endişe sarmış durumda.

Bu gibi durumların önüne geçmek için bazı firmalar önlem almış durumda. Netflix ve Youtube’ da bu firmalardan birileri. Youtube önümüzdeki 30 gün boyunca video aktarımını HD yerine SD çözünürlükte yapmaya karar verdi. Netflix de aynı süre zarfında veri akışını dörtte bir oranında azaltacak. Ancak bu durum cihaza, yerel internet ağına ve sözleşmeye göre değişiklik gösterebileceğinden dolayı bazı kullanıcıların herhangi bir değişiklik hissetmeyebileceği de iletildi.

Evlerimizde kalmaya devam ettiğimiz sürece çoğumuzun internete sarılacağı bir gerçek. Bu durumda daha birçok firmanın önlem alması gerekecek. 

Kaynak İçin Tıklayınız.