Bulaşma hızı ve salgın riskinin bilinmesine rağmen Türkiye’de bazı dizi çekimleri hala sürüyor. Sağlıklarından endişe duyan set çalışanları, yayınların durması için karar çıkmasını bekliyor.

Çoğu sektör gibi dizi sektörü de Coronavirüsyüzünden büyük risk altında. Topluma “evde kal” çağrısı yapılmasına rağmen dizi setlerinde yüzlerce çalışan hala işlerine devam ediyor. Türkiye’de çoğu yapım şirketi çekimlerini durdurdu. Bazı diziler önceden çektiği bölümleri yayınlıyor. Bazı yapımlar ise virüs tehlikesine rağmen çekimlerini sürdürmekte ısrarcı.

    

Türkiye’nin büyük yapım şirketlerinden biri olan “Avşar Film” de setleri durdurdu. Şirket sahibi Şükrü Avşar, önceliğinin insan sağlığı olduğunu belirterek “Çekimleri ve yapımları bir müddet durdurduk. Bizim için insan sağlığı daha önemli. Her şey gelir geçer, sağlık önemlidir. Ama ileride her şey normale dönerse kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi. 

Aynı zamanda bazı sinema, reklam ve dizi çalışanlarının Coronavirüs salgınına karşı günlerdir “setleri durdurun” çağrısı yapmasına rağmen; RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin setleri durdurmayan yapımcı, oyuncu ve çalışanların “fedakarlığı” için teşekkür etti. İnsan sağlığını tehlikeye atan bu durum ile ilgili “fedakarlık” yorumunu yapanlara Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Sercan Gidişoğluda “Fedakarlıktan söz ediyorlar ama bu dönemde televizyonların da reklam gelirleri arttı” diyerek cevap verdi.

   Diğer yapımların da durmasını bekleyen tüm set çalışanları ve Sendika; hükümetten somut bir tedbir kararı bekliyorlar.

https://www.dw.com/tr/dizi-sektöründe-koronavirüs-ikilemi/a-52942456

http://bianet.org/bianet/yasam/222076-dizi-setleri-ara-vermek-icin-resmi-aciklama-bekliyor