Coronavirüs sebebiyle evlerimizde yapacak ilgi çekici aktiviteler ararken sanatçılar imdadımıza yetişti. Birçok isim sosyal medya aracılığı ile canlı konserler veriyor. Bazı isimler bunu bireysel olarak gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra Efes Pilsen “Ev” ve Red Bull Sunar: #EvdeÇal gibi platformlar birçok sanatçıya canlı konserler için imkan sağlıyor. 

Bireysel olarak konserlerini sürdüren isimler arasında Piyanist Gülsin Onay ve Igor Levit yer almakta. “Dinleyicilerimin bana, benim dinleyicilerime ihtiyacım var” diyen Gülsin Onay ve eve kapananlara sosyal medya üzerinden konserler veriyor. 

Evde geçirilen bu günlerde birbirimizle güzel şeyleri paylaşmanın güç verdiğini düşünen Onay her pazar günü canlı konserlerini sosyal medya üzerinden sürdürmeyi planlıyor. Bir konser salonu yerine evinin salonundan görünmeyen dinleyicilere konser vermek nasıl bir his olduğu sorulduğunda Gülsin Onay “Yorumcunun kendisi ve müzik arasında kurduğu bağ, dinleyicinin eşliği ile oluşuyor. Ancak bu normalde zaten fiziksel olarak hissedilmeyen bir bağ ve bu nedenle varlığını sosyal medyadan da bir şekilde hissettiriyor.” yorumlarında bulundu.

Piyanist Igor Levit de her akşam 21.00’de dinleyicileriyle sosyal medyada buluşuyor.  Igor Levit ise kendi salonundan verdiği bu konserlerin hissettirdiği hisleri şaşırtıcı şekilde neredeyse daha yoğun bir duygu olduğunu belirtti.

“Birlikte Güzel” kapsamında yayınlanan konserlerden haberdar olmak için tıklayınız.

“Red Bull Sunar: #EvdeÇal” kapsamında yayınlanan konserlerden haberdar olmak için tıklayınız.

Kaynak1 Kaynak2