Virüsün yayılamasını kontrol altına almak için çalışan öncü kuruluşlardan biri olan Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organization), coronavirus hakkında yanlış bilgilendirmelerin önüne geçebilmek adına TikTok uygulaması üzerinden hesap açtı. 

İlk videosunda ilk global hasta güvenliği sorunu lider yardımcısı Benedetta Allegranzi, insanların kendilerini corona virüs’ten korumak için alabilecekleri önlemleri açıklıyor ve daha fazla bilgi edinebilmek adına kuruluşun web sitesine yönlendiriyor. Video’nun açıklamasında size zamanında ve güvenilir sağlık tavsiyesi sunmak için TikTok’a katılıyoruz yazıyor.

https://www.tiktok.com/@who/video/6798585004302683398

Ülkemizde de insanların doğru bilgiye ulaşabilmesi ve farkındalığı arttırmak adına #elleriniyıka kampanyası başlatıldı. Türk Kızılayı’nın desteklediği kampanya büyük ilgi gördü ve 973 milyon görüntülendi. Türk Kızılayı’nın TikTok hesabından yayınlanan videolarda sosyal mesafelenme, dezenfeksiyonun önemi gibi konuların yanı sıra, halkı bilinçlendirmek için salgına karşı alınması gerek önlemlere de yer veriliyor.

https://www.tiktok.com/@turkkizilay/video/6804875293866691846

Dünya Sağlık Örgütüvm.tiktok.com/pocyEM/

Kızılayvm.tiktok.com/poBp3F/