İngiliz Hükümeti milyonlarca kullanıcısı olan Whatsapp iletişim platformuyla işbirliğine imza attı ve milyonlarca insana tek seferde çok hızlı ulaştı.

Hükümet’in açıklamalarına göre “coronavirus hakkında güvenilir ve zamanında bilgi ve tavsiye dağıtmak adına” whatsapp ile işbirliği yapılmış. Yetkililer aynı zamanda coronavirus hakkında bilgi kirliliğini önlemek ve insanların evde kalmasını sağlayarak daha fazla hayat kurtarmayı amaçlamıştır.

Otomatik ‘chatbot’ hizmeti, insanların sık sorulan sorulara cevap almalarını ve coronavirus önleme ve semptomları, İngiltere’deki son vaka sayısı, evde kalma, seyahat tavsiyesi ve efsane gibi konular hakkında bilgi vermelerini sağlamış.

Hükümet tarafından bu servisi almak için yapılması gereken tek şey 07860 064422 numarasını kaydedip “merhaba” diye bir mesaj atmak bundan sonra kullanıcılar GOV.UK tarafından bilgilendirme ve tavsiye mesajları almaya başlayabilir

Halk Sağlığı İngiltere tıbbi direktörü Profesör Yvonne Doyle, “Bu hizmet, halkın coronavirus hakkında doğru bilgi alması ve son dakika gelişmelerini öğrenmesi adına harika oldu dedi aynı zamanda bilgi kirliliğinden bu şekilde kaçınabilceklerini ekledi.

https://www.prweek.com/article/1678309/government-boosts-life-saving-coronavirus-messaging-using-whatsap