Festival, Corona salgını nedeniyle bu yıl gerçekleşmeyecek.

Reklam ve yaratıcı iletişim endüstrisinin en büyük buluşması olarak kabul edilen Cannes Lions Yaratıcılık Festivali, bazı grup ve markaların katılmayacağını bildirmesi üzerine bu yıl iptal kararı aldı.

Dünya üzerinde art arda festivallerin ve büyük çaplı etkinliklerin iptal edilmesine rağmen Cannes Lions, yaptığı ilk açıklamada festivalin planlanan tarihte gerçekleşeceğini belirtti. Vaka sayılarının artması ve ölüm oranının artması üzerine festival ikinci bir kararla ekim ayına ertelendi.

Cannes Lions, resmi hesabı üzerinden yaptığı son açıklamada; “İş ortaklarımız, Cannes Belediyesi ve yetkili makamlarla yaptığımız görüşmeler sonunda etkinliğimizi erteleme kararı aldık. Çalışanlarımız, sponsorlarımız ve iş ortaklarımız önceliğimiz olmaya devam ediyor; ancak karşı karşıya kaldığımız bu son derece zor durumu kabul edip festivalin ertelenmesinin en doğrusu olduğunu düşünüyoruz. Bu konudaki gelişmeler doğrultusunda kendi içimizde görüşmelerimiz devam edecek.” Diyerek konuyla ilgili son kararını kamuoyuna duyurdu.

   2021’de gerçekleşecek olan Cannes Lions Yaratıcılık Festivali’nin tarihleri ise 21-25 Haziran olarak açıklandı.

https://www.campaigntr.com/cannes-lions-yaraticilik-festivali-ertelendi/