Ünlü erkek giyim markası Kiğılı, internet sitesi üzerinden market ürünleri satışına başladı.

Corona virüsü nedeniyle internet alışverişine duyulan talep oldukça arttı. 1938’den bu yana erkek giyim sektöründe hizmet veren Kiğılı da krizi fırsata çevirdi. Artan talep nedeniyle Kiğılı markası, giyim ürünleri sattığı sitesinden market ürünleri satmaya başladı.

Virüs riskinden dolayı ağırlık kazanan internet alışverişi doğrultusunda küçük esnaflar kepenk kapatmak zorunda kaldı. Çoğu ünlü marka gibi Kiğılı da bu durumu lehine çeviren şirketlerden biri oldu. 

Ekonomi faaliyetlerinin yürümesi için iki aksiyona ihtiyaç vardır: Üretim ve tüketim. Bu aksiyonlardan biri sekteye uğradığında ekonomik kriz oluşur. Corona salgını yüzünden şu günlerde ikisi de durma noktasına geldi. Tekstil de bu durgunluktan etkilenen sektörlerden biri. 

Kiğılı da giyim sektöründeki durgunluğu, gıda sektöründeki hareketlilik sayesinde kapatmak için yeni bir atılım yaptı. Krizi fırsata çevirmesi olumsuz bir imaj çizse de başarılı bir girişimcilik hamlesi yapmış oldu. Köklü bir firma olmasına rağmen, hayatta kalma mücadelesi veren Kiğılı, çarkları market sektörüne girerek döndürmeye devam ediyor. 

Birçok inişli çıkışlı ekonomik krizler gördüm. Ama bu kriz
başka bir kriz.”

Konuya ilişkin şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, yaptığı açıklamada “Birçok inişli çıkışlı ekonomik krizler gördüm. Ama bu kriz başka bir kriz. Bu krizde benim yapmış olduğum bir hata yok. Giderin devam ettiği ve gelirin sıfır olduğu bir yerde işletmeyi ayakta tutabilmek nasıl bir şey bilmiyoruz” ifadeleriyle ekonomik gerileme yaşadığını belirtmiş oldu. 

Market satışına başlamasıyla diğer market hizmeti veren firmaların da radarına takılan Kiğılı; olumlu yorumlar kadar, olumsuz da birçok yorum aldı. Bunun bir nevi sosyal sorumluluk olduğunu düşünenve bu atılımı başta yalnızca kendi müşterileri için yaptıklarını söyleyen Kiğılı, gelen talebin kendilerini de şaşırttığını söyledi. 

“Bizim işimiz moral, motivasyon, keyif işi, rahatlık işi. Morali motivasyonu olmayan birinin takım elbiseye, gömleğe, kravata ihtiyacı olur mu?”

Abdullah Kiğılı konuyla ilgili yaptığı bir başka açıklamada da “İki gündür ortalığı karıştırdık. Bizim işimiz bu değil. Anlaşılan marketçilerin alanına girince orada bir karışıklığa sebep olduk” diyerek eleştirilere yanıt verdi. Online satışlarının 16 Mart’tan sonra gerilemeye başladığını ifade eden Kiğılı, “Bizim işimiz moral, motivasyon, keyif işi, rahatlık işi. Morali motivasyonu olmayan birinin takım elbiseye, gömleğe, kravata ihtiyacı olur mu? Morali motivasyonu sıfır insanlar evden dışarı çıkamıyorlar. Dolayısıyla giyimle ilgili e-ticaret satışlarımız dibe vurmuş durumda. Bir yandan da sitemizi ziyaret eden ciddi boyutta bir Kiğılı müşterisi var. Düşündük taşındık.  Sadece bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında müşterimize bir hizmet sunmak istedik. Bütün gaye buydu. Ama iş gittikçe büyüyor. Hem bakliyat hem zeytinyağı hem temizlik malzemesi grubundan birçok şirket “Bizim malımızı da koy” diye talep ediyor. Ama biz marketçi değiliz” dedi.

Kiğılı; internet sitesi kigili.com üzerinden, ev&market kategorisindeki bakliyattan tuvalet kağıdına, ıslak mendilden bulgura kadar çok sayıdaki market ürünüyle hizmet vermeye devam ediyor.

https://www.independentturkish.com/node/156556/ekonomi

https://www.milligazete.com.tr/haber/4127834/kigili-gidaya-el-atti-herkes-marketci-oldu

https://tr.sputniknews.com/koronavirus-salgini/202003311041725633-erkek-giyim-markasi-kigili-market-urunleri-satmaya-basladi/