İnsanların evden çıkmaması, e-ticaret sitelerine olan ilgiyi de artırıyor. Hem artan talebe yanıt vermek hem de insanlara katkıda bulunmak için şirketler farklı stratejiler izliyor. ÇiçekSepeti, adrese teslim hediyelik eşya sektörünün en önemli markası olarak milyonlarca üyeye hitap ediyor. Marka, iş geliştirme stratejileri kapsamında yeni bir pazaryeri modeli yaratma kararı aldı. Özellikle insanların evlerde uzun zaman geçirmesi nedeniyle pek çok kişi ekonomik olarak zorlu bir döneme giriyor. Bu dönemde işsiz kalanlar, ev hanımları ve evden çıkamayan kişilerin ekonomik değer yaratabileceği bir model ile evden üretilen ürünler için pazaryeri oluşturan ÇiçekSepeti, bu sayede geniş bir kitleye iş imkanı, alışveriş yapmak isteyenler için de farklı bir ürün konsepti ortaya koyuyor.

Pazaryerine sadece evde yapılabilecek ürünler koyulabilecek ve bu sayede daha büyük ticari işletmelerin ürünleri engellenmiş olacak. Ayrıca destek kapsamında 3 ay boyunca komisyon ödemeden sisteme dahil olunabilecek. Tabi ki pazaryeri herkesin direk girebileceği bir modelde olmayacak. Ürün satmak isteyen kişiler üretimleri ile başvuruda bulunup, onay alınması dahilinde uygun fotoğraflama ve ürün bilgileri ile sisteme dahil edilecek.

Maddi zorlukların arttığı ve süreceğinin tahmin edildiği günümüzde, bu tip yardımsever iş modellerinin geliştirilmesi ve hızlıca uygulamaya konulması büyük önem arz ediyor. Model hem sosyal sorumluluk hem de farklılık yaratma konusunda başarılı bir yol izliyor.

Kaynak: https://digitalage.com.tr/ciceksepetinden-evden-uretim-yapanlara-pazaryeri/