Tüm dünya genelinde etkili olan Coronavirus’e karşı İBB önlem amaçlı hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Başkan İmamoğlu dün tanıtımını yaptığı “Coronavirus Timi” şehrin en işel alanlarını detaylı bir şekilde dezenfekte ediyor.

Tamamen şeffaf bir şekilde krizi en başından itibaren yönetmeye başlayan İBB, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile toplantılarının çıktılarını kamuoyu ile paylaşıp takibi de elden bırakmadı. Ayrıca İstanbul Valiliği nezdinde düzenlenen toplantılara da katılan İBB, Tabip Odası ve konuyla ilgili akademisyenlerle görüş alışverişi içinde süreci yönetiyor. 

İBB Sağlık Daire Başkanlığı’na bağlı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve OTOBÜS AŞ. ekipleri 7/24 esaslı, coronavirus’e karşı hijyen çalışması yapıyor. 100 kişilik ekip metrolarda, 420 personel İETT otobüslerinde görev yaparken, içinde iki kişinin bulunduğu 18 araç ise sahada çalışmalarını sürdürüyor. Dezenfekte işlemleri için ekiplere 45 adet el ULV (Ultra Low Volume – Son derece ince püskürtme tekniği ile oluşturulan aerosol sis üretir) cihazı ve 3 bin 750 litre dezenfeksiyon sıvısı satın alındı.

Yapılan toplantılar sonucunda kültür merkezleri, İSMEK, İSADEM, Darülaceze, engelli merkezleri ibadethaneler ve kütüphaneler gibi İBB’ye ait yerlerin dezenfeksiyonuna karar verildi. bu alanlar ise 700 bin metrekare olarak hesaplandı. Bütün bu alanlar yerli üretim ve onaylı dezenfektanlar kullanılmakta. 44 metrobüs istasyonu, metro istasyonları ve Taksim-Tünel tramvay hatlarına el dezenfeksiyon üniteleri yerleştirildi.

Coronavirus’e karşı İBB, Sağlık Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü’nün uygulamaları ve yayınları doğrultusunda koruyucu ve önleyici sağlık çalışmalarını halka anlatmak, için 2 Marttan bu yana bir takım çalışmalar yürütüyor. Konsept tasarımlar ve sloganlar aracılığı ile köprü, üst geçitler, reklam alanları, billboardlar, toplu taşıma araçlarında kullanılan ekranlar, afiş ve el broşürü çalışmaları gerçekleştiriliyor. Seçim kampanyalarıyla da bir çok ödül alan Başkan İmamoğlu, krizi en iyi yönetenler arasında yerini çoktan aldı.

Kaan Halhün

https://www.ibb.istanbul/News/Detail/36582

https://www.ibb.istanbul/News/Detail/36545