Daha ‘Giyi’ Bir Dünya sloganıyla doğan bir marka !

Coronavirüs sonrası sürdürülebilirlik  modanın yeni oyuncuları olarak görünüyor. 

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs ile evde kaldığımız bugünlerde pek çok şeye daha dikkat ediyor ve araştırıyoruz. Bunların başında kendi geleceğimiz ikinci ise Dünyanın geleceği!

Son zamanlarda ortaya çıkan sürdürülebilir markalara olan  ilgi artmaya başlamıştı. Bu son çıkan corona virüsü pandemisi ile birlikte sürdürülebilir markaları daha çok anar olduk ve bundan sonra da daha çok duyacağız gibi gözüküyor. Çünkü dünya olarak o kadar çok tüketim haline geldik ki dünya yoruldu. Uzmanların düşüncesi şu yönde ‘’bundan sonra topluma ve dünyaya katma değer katmayanların ayakta kalamayacağı üzerine.’’

Bu yola çıkanlardan biri de Giyi. Kariyerine Alametifarika dan , TBWA\Istanbul ve Daniska gibi ajanslar geçen ve birkaç yıldır Londra’da yaşayan Burcu Tokatlı’nın kreatif direktörlüğünde şekillenen bir markadır. Sürdürülebilir moda adı altında, dönüştürülerek giyilebilen ve yalnızca yedi modelden oluşan bir elbise serisinden meydana geliyor ve “Coronavirus günlerinde çevre dostu bir marka çıkarmak manidar oldu” diyerek anlattığı ve sahipliğini Göknil Bigan’ın üstlendiği marka, “Dönemin zor olacağını düşünsekte ve moda endüstrisinin ve dünyanın nereye gideceğini bilmesek de, daha iyi bir dünya hayalimiz… Çevre dostu moda markalarının ivme kazanacağına inanıyoruz” diyor Tokatlı.

Dünyayı saran bu pandemi sonucunda değişen bir dünya ile karşılaşacağız.

Kaynak için Tıklayınız.