TBWA\Helsinki geri dönüştürülmüş tüketici plastiklerini yeniden kullanıma sunuyor. 3D baskı ile tasarlanmış olan  Fortum Vipu (virus prevention unit) halka açık alanlardaki kulplara elleriniz ile tutunmasını sağlıyor.

Dünyayı saran coronavirüs pandemisi ile artık insanlar dışarı çıkarken eldiven ve maske ile çıkıyor. Eldiven kullansak bile her yere ellememiz bile bizi tedirgin ediyor. Durum böyle iken 

 TBWA\Helsinki geri dönüştürülmüş plastiklerden bir 3D baskılı bir aparat üretti.Bu aparat sayesinde markatlere eczanelere giderken kapıya ya da market dolaplarını açmanıza kolaylık sağlıyor.

Fortum markası ile çalışan TBWA\Helsinki ürün fikrini yarattı ve Fortum marka yöneticisi Jussi Mälkiä, “Covid-19 ile savaşmaya yardımcı olmak için, halka açık yerlerdeki etkileşimlerinde ellerimizi kullanmamız gerekiyor,” dedi. “Çevremizi yenileyerek, virüsün yayılmasını önleyebilir ve insanlara günlük işlerini daha güvenli bir şekilde yapma şansı verebiliriz. 3D baskı ile üretilen kulpları birkaç hafta boyunca gerçek bir ortamda test ediyor olacağız ve eğer her şey planlandığı gibi yolunda giderse üretimimizi genişletmeye hazırız” dedi.

Ürün şu an en büyük perakendeciler den biri olan S group iş ağında 1600 den fazla lokasyonda test sürecinde. Sonuç olarak TBWA \ Helsinki, araştırmadan elde edilecek verilerin ve geri bildirimlerin daha fazla ürün geliştirilmesine yönelik olduğunun altını çizdi.

Kaynak için Tıklayınız.