’Rolling Stones’’,8 yıl aradan sonra Coronavirüsü ile mücadele ettiğimiz karantina dönemine atıfta bulunarak ‘’Living İn The Ghost Town’’isimli parçasını müzikseverlerle buluşturdu.Efsanevi grubun solisti Mick Jagger şarkının sözlerinde Covid-19dönemi sonrası hayatımızda meydana gelecek olan değişikliklerden bahsettiğini söyledi.

Rolling Stones grubu bu şarkıyı yeni çıkaracakları albümün içerisinde bulunmak üzere 2019 yılında kaydetmişti.Albüm henüz piyasaya çıkmak için hazır değilken Rolling Stones grubu ‘’Living in the Ghost Town’’parçasını içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı döneme uyarlayarak ve bazı söyleri değiştirerek albümden önce tekli olarak çıkarma kararı aldı.

Parçanın sözlerinin Türkçe çevirisi ise şöyle,

 “Hayat çok güzeldi / Derken bir anda hepimiz tecrit edildik / Lütfen bitsin artık / Sonu olmayan bir dünyada sıkışıp kaldık”

“Yardım dernekleri/Siyasetçiler/Hırsızlar çalmaktan mutlu/Dulların gözü yaşlı/  Uyumak için bize yatak yok  /Her zaman içimdeki his şu/Her şey yıkılacak.” 

Mick Jagger‘’Living İn The Ghost Town’’ ve yeni tip corona virus ile ilgili düşüncelerini verdiği bir röportajda şöyle paylaştı;

“20 milyon insan, kendi kontrollerinde olmayan bir sebepten dolayı işini kaybetti. Ne kadar az paranız varsa, endişeleriniz de bir o kadar çok oluyor. Bu durum, pek çok insan için gerçekten de çok zor. Büyük şehirlerde küçük apartman dairelerinde yaşayan arkadaşlarım var. İşlerini kaybetmişler ve gidecek hiçbir yerleri yok. Farkındayım, ben çok ama çok şanslıyım. Ama benim kadar şanslı olmayan çok insan var.”

Buna ek olarak,2017 senesinin Eylül ayında ‘’No Filter’’isimli turnesine başlayan efsanevi rock grubununun bu sene mayıs başında turneye devam etmeleri planlanırken Covid-19 sebebiyle ertelendi.

Şarkıyı https://www.youtube.com/watch?v=LNNPNweSbp8 bağlantısına tıklayarak Rolling Stones’un orijinal Youtube hesabı üzerinden dinleyebilirsiniz.

KAYNAKÇA:https://haberglobal.com.tr/kultur-sanat/the-rolling-stones-dan-korona-gunlerinde-yeni-sarki-living-in-a-ghost-town-42101