Gazete reklamcılığı, her ne kadar yeniliği ilk aradığınız yer olmasa da Finlandiya‘da yayımlanan bir gazete ilanı, medyanın hala dikkat çekici bir yaşam olduğunu gösteriyor.

TBWA \ Helsinki, devletin Covid-19 kısıtlamalarını rahatlatacağına dair haberlere bağlı olarak ilgi çekici bir basılı reklam için, perakendeci HOK-Elanto ve gazete Helsingin Sanomat‘ı bir araya getirdi.

Siyah beyaz reklam, gazeteden altı metre uzaklaşana kadar okunması imkânsız bir bulanıklık olarak görülüyor. Altı metre mesafeye gelindiğinde yazı netleşiyor ve oluşan mesafenin güvende tutacağını belirten “Keeping it safe. From a distance.” yazısı okunaklı hale geliyor.

TBWA \ Helsinki’nin yaratıcı yönetmeni Joni Furstenborg, “İnsanlara sadece nasıl davranacaklarını anlatmak veya öğretmek yerine, deneyimlemelerine izin vermek istedik” dedi. “Bunu yaparak daha güçlü bir iz bırakacağımıza ve daha fazla insanın önemli mesajımızı hatırlayacağına inanıyoruz.”

Reklamın içerik oluşturucuları, Finlerin sosyal mesafe söz konusu olduğunda genellikle cesaretlendirilmeleri gerekmediğini kabul ediyor. Son yıllardaki birkaç kampanya, seyrek nüfuslu İskandinav ülkesi sakinlerinin küçük konuşmalardan kaçınmaları ve hatta otobüs barınaklarında beklerken (yağmur ya da kar yağsa bile) yaklaşık altı metre uzakta durmalarıyla biliniyor.

Finlerin sosyal mesafe konusundaki varsayılan tercihlerine rağmen, perakendeci ve ajans, hükümetin gelecek ay boyunca kısıtlamaları hafifletmesi nedeniyle mesajın hala değerli bir hatırlatma olduğunu düşündü.

HOK-Elanto’nun iletişim ve pazarlama direktörü Tuomas Ahola, “Alışılmadık zamanlar markaların neyi ve nasıl iletişim kurması gerektiğini kendi zorluklarıyla karşılıyor” dedi. “Sorumlu bir şirket olarak, bunu işimize yakın bir konu hakkında anlaşılır bir şekilde iletişim kurma fırsatı olarak gördük.”

https://www.adsoftheworld.com/media/print/hokelanto_keeping_it_safe