Müzik yayın platformu olarak hayatımıza giren Spotify’ın başarısının sırlarından biri de platformun, müziğin sosyal yanına da değiniyor olması. Firma, daha önce de aile üyeliği gibi özelliklerle kişilerin bir arada müzik dinlemesini mümkün kılmıştır. Ayrıca Discord kanalları, şarkı listesi paylaşımları gibi özellikleriyle de insanları bir araya getiriyordu.

Spotify’ın önemli günlerde ya da yılbaşında hazırladığı reklamlar da genellikle müzikte birleşmek üzerine kurulu oluyor. Geçmişte firmanın devasa reklam panolarında verdiği reklamlarda aynı şarkıyı kaç kişinin dinlediği, kaç kişinin benzer temalara yöneldiği gibi bilgiler yer alıyordu. 

Spotify tekrar müziğin birleştirici özelliğini ele alarak yeni bir platform olan Listening Together  (Birlikte Dinliyoruz) oluşturdu. Dünyanın dört bir yanından kullanıcıları olan spotify aynı şarkıyı aynı anda dinleyen bireyleri bir araya getirmeyi hedefliyor.

Bu yeni özelliği kullanabilmek için spotify.com/together sitesini kullanmanız gerekiyor. Bu platformda kullanıcılar binlerce kilometre ötede başkalarının dinlediklerini görme şansına kavuşuyor. Örneğin Spotify üzerinden The Scotts Şarkısını açtınız bu noktada site devreye girip size dünyanın herhangi bir yerinde bu şarkıyı dinleyen başka kullanıcıları görme imkanını sağlıyor.

Spotify kendi hazırladığı listeler sayesinde başka sanatçılarla işbirliği yaptı ve bu platforma özel listeler hazırladı SelenaGomez, Dolly Parton ve Lil Yachty gibi farklı tarzlarda sanatçıları toplayarak farklı temalarda listeler oluşturulup kullanıcıların beğenisine sunuldu. Spotify müziğin paylaşımını desteklemeye tam gaz devam ediyor