Corona virüs pandemisi ile insanların birçok alışkanlıkları değişti. İnsanlar artık tüm ihtiyaçlarını dijital platformları tercih ediyorlar.

Group M Türkiye ekibi coronavirüs salgını ile kullanıcıların medya tüketiminde, alışveriş tercihlerini ve sosyal yaşamında ne gibi değişiklikleri 3 fazdan oluşan 1500 kişinin katıldığı anket ile analiz ediyor.

Group M durum böyle iken bu süre zarfında ulaşımda oluşan değişikliğin analizini yaptı. 

İnsanlar önce ki döneme göre kıyasla ulaşım yolu olarak kullandıkları toplu taşımaları tercih etmiyor. Tercihlerinin arasında ilk %38 lik oranla gidecekleri yere yürüyerek gitmek var. Bu da herkesin evinden uzaklaşmadan civar yerlere gittiği ortaya çıkıyor. İkinci olarak %34 ile kişisel araç kullanımı geliyor. Salgın öncesi insanlar çoğunlukla toplu taşımaları tercih ederken artık insanlar kendi araçları  ile çıkmayı tercih ediyor. Son sıralarda ise %10 luk oran ile bisiklet % 6’lık oran ile taksiler tercih ediliyor.

Salgın dönemi öncesi en üst sırada yer alan %67 lik oranla metrobüs tercih ediliyordu. Fakat pandemi döneminde %2 lik bir orana düşmüştür. Aynı şekilde vapurla ulaşım %66 dan %2 lik bir orana düşüş yaşamıştır.Aynı şekilde tüketicilerin %66’sı metroyu devamında ise %65’i minibüs & dolmuşu, %64’ü ise kiralanabilir araçları tamamen kullanmayı bıraktığını belirtiyor.

Kaynak için Tıklayınız.