Coronavirüs salgını döneminde birçok şirket evden çalışma düzenine geçmek durumunda kaldı. İlerleyen dönemlerde ise bu şekilde çalışmanın aslında ne kadar verimli olduğu anlaşıldı ve ofis kullanımının ne denli gerekli olduğu sorgulanmaya başlandı. 

Twitter CEO’su Jack Dorsey çalışanlarına gönderdiği e-postada, salgın sonrasında da evden çalışma sisteminin kalıcı olarak devam edeceğini duyurdu.

Eski Google CEO’su Eric Schmidt, söylenenlerin tersine birçok çalışanın ofis yaşamına dönmek için can attığını ancak bazılarının ise ofis yaşamı için endişeleri olduğunu söyledi. Bu durumu göze alarak şirketlerin daha esnek çalışma politikaları benimsemek durumunda kalacaklarını iletti.

Bu konudaki bir başka açıklama da Microsoft CEO’su Satya Nadella’dan geldi. Microsoft CEO’su, iş arkadaşlarının arasındaki günlük sosyalleşmenin eksikliğinden dolayı evden çalışmanın olumsuz yan etkiler getirebileceğini düşünüyor. Microsoft’un bu dönemdeki evden çalışma sistemi çok başarılıydı ancak buna rağmen Satya Nadella bu sistemin sürdürülebilir olmadığını düşünüyor. Kalıcı bir şekilde bu sisteme geçmenin, bir dogmayı başka bir dogmayla değiştirmek olacağını düşünüyor.

Kaynak İçin Tıklayınız.