İnsanlar normal hayata geri dönmek istiyor ancak bunu yaptıklarında hala endişeye duyuyor olacaklar. Hangi sektörde hizmet ederseniz edin, yöneticilerin ve çalışanların müşterilerine her zamankinden daha şefkatli bir yaklaşım sunmaları gerecektir. Daha önce yaşanan hiçbir krize benzemeyen COVID-19 salgınında mesajlarınızın nasıl iletildiği şirketinizin oluşturacağı algıda ve kriz yönetiminde en önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor.

İşte sizlere corona virüs salgını sürecinde ve normalleşme evresinde krizi etkili yönetebilmeniz için 8 tavsiye:

  • Şefkat bolluğu ile ilerleyin.

İnsanlar şu anda belirsizlik nedeniyle hassas bir dönemden geçiyor ve şirketinizin sağlayacağı yakın bir ilgiye ihtiyaç duyuyorlar. Bu nedende müşterilerle kurulan iletişim daha sıcak, güven verici ve şefkatli olmalıdır. Hediye çeki veya abonelik gibi servislerde kısıtlamaları gevşetin ve mümkün olan her yerde esnek olmaya çalışın.

  • Sadece akılda kalmaya çalışmak için müşterilerinizi günlük olarak gereksiz mesajlarla meşgul etmeyin.

Mesajlar şirketle ilgili gerçekten önemli bir şey olduğunda paylaşılmalıdır. Bu süreç içerisinde çok fazla iletişim kurarsanız, şirketiniz yeniden açılmaya hazır olduğunda müşterileriniz önemli mesajlarınızı silebilir.

  • Bu süreci Web sitenizi ve içeriğinizi incelemek için bir fırsat olarak görün.

Çalışanlarınızın sağlık durumunu takip etmek ve iyileşme konusunda sahip olduğunuz bilgileri açık bir şekilde iletmek için onlarla irtibatta kalın.

  • Mesajlarınız sesli ve anlaşılır olmalı.

Global bir krizden geçiyoruz ve çalışanlarınızın sağlığını ve refahını sağlamak için aldığınız ekstra önlemleri açık bir şekilde paylaşın. Yeni normalleşme sürecinde işinizin nasıl görüneceğini ve hissedileceğini düşünün,  yeni yönergelere uymak için açılış yaklaşımınızı nasıl ölçersiniz ya da yeni talepleri karşılayabilmek için ne gibi hizmetler veya ürünler ekleyebilirsiniz. Bu planın Web sitenizde ve sosyal medya hesaplarınızda herkese açık olduğundan, maillerinizin tüm sadık müşterilerinize gönderildiğinden emin olun.

  • Mevcut mesajınızın ne olduğunu ve düşünün ve öngörülemez durumlardan dolayı neyin değiştirilmesi gerektiğini anlayın.

Üç gün önce anlamlı olan mesajlar şu an olmayabilir. Bu nedenle haberleri takip etmeye devam edin, güncel olun ve buna göre hareket edin.

  • Maskeler yeni temel güvenlik unsuru

İşler devam ettiğinde logoları ile markalaşan şirketler göreceğiz. Yeni normalleşme sürecinde her şirketin mesajı güvenlik ve sağlık ile ilgili olmalıdır. Bu nedenle müşterilerinize maske ve el dezenfektanı sağlayarak onları korkuttuğunuz konusunda endişelenmeyin. Müşterileriniz bunu takdir edecektir.

  • Tüm çalışanlarınızın, konukların güvenliği ve refahı için hangi ilave adımların atıldığını bildiklerinden emin olun.

Tüm çalışanların, işin devam edeceği zamana uygun ileti sistemi konusunda bilgili olmasını sağlamak için bir toplantı veya konferans düzenleyin. Çalışanlarınızı her daim takipte kalın.

  • Wuhan tekrar açıldığında şehrin manzarası ışık saçıyordu.

Wuhan normalleşme sürecine girdiğinde şehirdeki binaların aydınlatması adeta Yeni Yıl arifesini andırıyordu. Siz de yeniden çalışmaya başladığınızda işletmenizin dışarıdan nasıl görüneceğini düşünmeye başlayıp yeni fikirler üretebilirsiniz.

Kaynak: