Meme kanseri, dünya kanser istatistikleri yatırımının 2018 son araştırmasına göre kanser türleri arasında en sık görülen 2. kanser türü iken dünya çapında kadınlarda en yaygın türdür. 

Pembe Oyun, meme kanserinden etkilenen kadınlara ve ailelere yardım etme misyonuyla oyuncuları, yayıncıları ve geliştiricileri bir araya getiriyor. Bu bağış kampanyası ile en sevdiğiniz video oyununu oynarken, meme kanserinin gerçekleriyle yüzleşen kadınların ve ailelerin hayatlarında bir fark yaratabilirsiniz.

Ekim’de Meme Kanserine “Oyun Bitti” demeye yardım edin! 

Ekim ayı, meme kanseri organizasyonları için araştırma, tedavi ve bakım çalışmaları adına para toplamak için takvimdeki en önemli aydır. Meme kanseri bilinçlendirme ayı kampanyaları pandemi kısıtlamaları ve değişen bağış toplama hedefleri nedeniyle bu yıl önceki yıllardan çok farklı. 

Ulusal Meme Kanseri Vakfı, vakfın stratejik ortaklıklar ve hayırsever bağışlardan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ken Ramirez, Pembe Oyun projesinin öneminin her geçen gün artmasından bahsederken amacın, meme kanserinin kadınların hayatının içindeki etkisini daha iyi anlamalarını sağlamak ve bu konuda bir şeyler yapmak olduğunu vurguluyor. 

Bir ay boyunca sürecek bağış toplama etkinliği Video oyunu gazetecisi Geoff Keighley tarafından 3 Ekim’de sunulan ve PrestonPlayz, Bugha, Kelsey Dangerous, CouRage ve QuaterJade gibi en iyi oyuncuların yer aldığı dört saatlik bir canlı yayınla başladı. Xbox, Samsung, Halo, Tiltify, streamlabs ve Twitch, Game Pink’i destekleyen markalar arasında yer alıyor.

Bağışları teşvik etmek için ay boyunca YouTube videoları ve Twitch yayınları ile desteklenen Pembe Oyunun hedefi bireysel oyunculardan 40.000 Dolar (yaklaşık olarak 316 Bin TL) bağış toplamak. 

#PembeOyun İçin Hikayeni Paylaş!

Pembe Oyun kampanyası oyunculardan meme kanserinin kendilerini veya tanıdıkları birini nasıl etkilediğine dair hikayelerini paylaşmalarını ve bir oyun destek topluluğu oluşturmalarını istiyor. Oyuncular hikayelerini gamepink.com‘a veya sosyal medyaya #GamePink hashtag’ini kullanarak girebilirler.

(genel yazı, kaynak: buraya tıklayın)
(data, kaynak: buraya tıklayın)