Nestlé Cares Kulübü, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Gününe destek verdi.

 Nestlé Türkiye’nin gönüllü çalışanlarından oluşan Nestlé Cares Kulübü, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Gününde, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarının (GETEM) internet kütüphanesi için tasarladığı seçmece kitaplardan bugüne kadar yaklaşık 4000’e yakın sayfa seslendirdi.

Nestlé Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sangu, mutluluğunu dile getirerek: “Nestlé olarak benimsediğimiz Ortak Değer Yaratma anlayışı gün geçtikçe kurumumuz dışında da etkisini artarak gösteriyor. Bugün Nestlé Cares Kulübümüzün 32 gönüllüsü, görme engelli kitap severler için okuyor, içinde bulunduğumuz pandemi koşullarında dahi çok önemli bir ihtiyacı için fayda yaratabiliyor. Dokunduğumuz yeni bir alanda ve üstelik çalışanlarımızın katkısıyla yeni bir dayanışma halkası oluşturmak bizler için büyük gurur kaynağı. Bu çalışma Nestlé Türkiye ailesi için paylaşarak çoğaltmanın en güzel örneklerinden biri” dedi. 

 GETEM ve Nestlé Cares Kulübü’nün beraber yürüttüğü proje kapsamında, gönüllüler “Kitaplara Ses” uygulaması ile bir buçuk ay boyunca hikaye, ders, bilim gibi çeşitli türden kitaplar seslendirdi. Seslendirilen kitaplar 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’nde kullanıcıların erişimine sunuldu. Nestlé Cares Kulübü gönüllüleri, desteklerini proje kapsamında sınırlandırmayarak kitap seslendirmeye devam ediyor.
 GETEM internet kütüphanesine, GETEM web sitesinden form doldurulup hesap oluşturularak kolayca erişim sağlanabiliyor. Siz de gönüllü olarak kitap seslendirmek isterseniz GETEM’in web sitesinden gerekli başvuruları yapabilirsiniz.

Kaynak için tıklayınız.