PR stratejistleri olarak, temsil ettiğimiz kişilerin marka vaatlerini yerine getirmelerine ve iletişim hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak bizim işimiz. Eğer işinizde iyiyseniz ve şanslıysanız, yaptığınız işin oldukça keyifli olacağını da söylemek gerek. Ama aynı zamanda bazen size ödeme yapan insanlarla veya etkilemek için ödeme aldığınız insanlarla zorlu sohbetler yapmak anlamına da gelir. Zor bir sohbet içerisine girdiğinizde akılda tutulması gereken bazı noktalar şunlardır:

Empatik Olun

Kendinizi diğer kişinin yerine koyun. Onlar da evden çalışıyorlar ve işlerini salgın sonrası dünyaya nasıl uyarlayacaklarıyla ilgileniyorlar; patronlara, kurullara ve bağışçılara cevap vermeleri gerekiyor. Bir şirketin bir sonraki web seminerinde 1.000 katılımcıya sahip olma isteğini neyin tetiklediğini anlamaya çalışın. Talep, yıllık zirvede kalabalık görmeye alışmış yönetim kurulu başkanından mı geldi? İsteğin kökeninde ne olduğunu bilmek, yöneticileri eğitmenize ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak ve patronlarını memnun edecek yaratıcı, proaktif ve ulaşılabilir fikirler sunmanıza olanak tanır.

Dürüst ve Direk Olun
Lafı dolandırmak veya süslemek, kendinizi doğrudan ifade etmemek size zaman kaybettirir ve yapmacık bir algı yaratabilir. Düşünce ve planlarınızı direkt olarak ifade edin. Zorluk dışsal olduğunda, olayları sizin bakış açınızdan görmelerine yardımcı olun. İletişim denetiminizden yana karşı tarafı şüpheye düşürmeyin. Kuruluşun marka sesinin net olmadığı veya tutarsız olduğu durumları fark ederseniz sorgulamaktan çekinmeyin. Proje zaman çizelgesini birlikte gözden geçirin, böylece marka yöneticisi gözden geçirmelerdeki ve geri bildirimlerdeki gecikmelerin program üzerinde nasıl bir dalgalanma etkisi yarattığını görebilir. Anlamak iki yönlüdür. Bir anlayışa ulaşmanın en iyi yolu, sorunları masaya yatırmak ve bunları doğrudan ele almaktır.

Sorun çözücü olun

Problemli bir konuşmanın en güç kısmı, problemleri çözüp bağlamak olabilir, ancak en önemli kısım, bundan sonra ne olağını tartışmaktır. Bir sorunu gündeme getirdiğinizde, bir çözüm veya alternatif sunmaya hazır olun. Kullandığınız taktikler istenen sonuçları vermiyorsa, işleri sarsmak için ne yapabilirsiniz? Yöneticinin talep ettiği içerik parçaları veya medya eğitimi iş kapsamınızın dışında olduğunda, sözleşmenize bakın ve ek çıktıların tamamlanması için bir zaman çizelgesi ve tahmin sunun. Yöneticilerle sert görüşmeler nadiren kolaydır, ancak çoğu zaman gereklidir. Anlayışlı, dürüst ve sorun çözücü olun; marka yöneticisi bunu takdir edecektir. Zor sohbetler genellikle ilişkileri büyütür ve güçlendirir.

Kaynakça için tıklayınız