Atasun Optik Dünya Görme Günü için bir farkındalık kampanyası hazırladı.

Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı (IAPB) tarafından her yıl ekim ayının ikinci Perşembe günü düzenlenen Dünya Görme Günü, sosyal medyada yine çok konuşuldu. Atasun Optik, önlenebilir körlük ve görme kusurlarında erken farkındalığın önemini vurguladığı kampanyayı dijital mecralarda yayınladı.

Kampanyada; üç boyutlu ses tekniği kullanılarak ağaçların, gökyüzünün, güneşin ve tüm dış dünyada yaşananlar betimlemelerle anlatıldı. Glamly Digital imzalı bu kampanya “Engelleri ancak #FarkındaOlursak aşabiliriz” mesajını vererek önlenebilir körlük ve görme kusurlarının erken farkındalıkla önüne geçilebilir olduğunu anlattı.

Atasun kısa film niteliğinde yayınladığı gönderi ile İnstagram’ın ilk “3 Boyutlu Sese Sahip Hikâyeleri” özelliğine sahip oldu. Günün anlam ve önemini anlatan bu film büyük oranda ses getirerek insanlara ulaştı.  Atasun bu kampanya ile ilgi görerek, “farkında ol, farkında yaşa” düşüncesini derinden hissettirdi.

Görme bozukluklarında, sorunu ertelememenin olumsuz anlamda kişiyi etkilemeyeceği bilinen bir gerçekti. Bu gibi durumlarda, ertelemek çok ciddi boyutlarda sorunlara yol açmaktadır. Atasun’un hazırladığı kampanya olası bir sorunu önleyerek farkındalık yaratmak için etkili oldu.

Video İçin Tıklayın

Kaynak İçin Tıklayın