Koronavirüs pandemisi ile olumsuz olarak etkilenen restoranlar müşterilerinin ilgisini çekmek için dijital çalışmalarına devam ediyor. İngiltere’nin, COVİD-19 ile mücadele planı kapsamında dört haftalık bir karantina ilanı ile restoranlar geçici olarak kapanırken paket servislere izin verildi. Bu vesileyle Burger King ve McDonald’s tatlı atışmalarına bir yenisi daha eklendi. Burger King, koronavirüs tedbirlerinden dolayı daha önce binlerce kişinin işini kaybettiği yiyecek sektöründeki rakipleri için destek çağrısı geldi. Hayranlarını McDonald’s üzerinden sipariş vermeye teşvik edecek bir yazı yayınlayan Burger King, Twitter üzerinde kısa sürede 160+ bin beğeninin üzerine çıkarak sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Sizden bunu isteyeceğimiz hiç aklımıza gelmezdi

“Sizden bunu isteyeceğimiz hiç aklımıza gelmezdi. Tıpkı KFC, Subway, Domino’s Pizza, Pizza Hut, Five Guys, Greggs, Taco Bell, Papa John’s, Leon… veya burada sıralayamayacağımız kadar çok sayıda olan diğer bağımsız yiyecek firmalarından sipariş vermeniz için size çağrıda bulunacağımızın aklımıza gelmeyeceği gibi. Kısacası, kardeş yemek zincirlerimizden (hızlı veya o kadar da hızlı olmayan) herhangi birinden sipariş verin” denildi.

açıklamanın devamında,

“Sizden bunu isteyeceğimiz hiç aklımıza gelmezdi, ancak restoranlar binlerce kişiye iş sağlıyor ve onların şimdi sizin desteğinize ihtiyacı var. Yani, yardım etmek istiyorsanız, güzel yemeklerle kendinize bir güzellik yapın, ister eve sipariş ederek, ister kendiniz gidip alarak veya aracınızdan sipariş ederek… Bir Whopper almak her zaman en iyisidir, ama bir Big Mac sipariş etmek de çok kötü sayılmaz. Kendinize iyi bakın.”

(kaynak: BURAYA TIKLAYIN)