Çoğumuzun bildiği üzere plastik kullanımı ortaya çıkardığı atıklar sebebiyle insanın doğaya verdiği zararların başında geliyor. Plastik atıklar doğada çok uzun yıllarda çözünüyor ve hem karayı hem de denizleri kirleterek hayvanların yaşam alanlarını da işgal ediyor. Son yıllarda gelişmiş ülkelerin ve aydın insanların çevreye daha duyarlı hale gelmesiyle markalar da bu konuda bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarını hızla sürdürüyor. 

Bu sebepler kapsamında plastik kullanımını ve atık oranını azaltmak, çevreye verilen zararı minimuma indirgemek adına çalışmalar yapmaya başlayan bir diğer marka ise Burger King. Fast food restoran zinciri plastik kullanımını azaltmak adına 2021 yılından itibaren yeniden kullanılabilir hamburger kutuları ve bardakları piyasaya sürecek. Başlangıç olarak yeniden kullanılabilir kaplar New York, Portland ve Tokyo’da satışa sunulacak ancak Burger King’in ilerleyen dönemlerde başka yerlere de açılma planları var. 

Burger King, sandviçler ve kahve veya soda için kullanılabilen kapların “güvenle temizlenip yeniden doldurulabileceğini” söylüyor. Konteynerleri kullanmak için müşteriler sıfır atık seçeneğini tercih edecek ve sipariş verirken depozito ödeyecek. Kapları iade ettikten sonra, depozitolarını da geri alabilecekler. Bu süreç, muhtemelen en iyi bilinen fast food yeniden kullanılabilir kap olan Starbucks’ın modelinden biraz farklı. Burger King müşterileri kendi kaplarına sahip olmayacak ve bunları restoranlara getirmeyecek. Bunun yerine, daha çok bir kiralama durumu söz konusu olacak. 

Starbucks ve Dunkin ‘Donuts gibi bazı zincirler, COVID-19 nedeniyle bir güvenlik önlemi olarak yeniden kullanılabilir bardakların yeniden doldurulmasını duraklattı. Bu sorunun, mağazadaki kapları temizleyecek olan Burger King’i etkileme olasılığı ise daha düşük.

Kaynak için tıklayınız.