İzmir’de yaşanan deprem derin bir yara bırakırken, inşaat firmaları için de önemli bir kriz ortamı yarattı. İzmir’in en büyük inşaat firması olarak bilinen Folkart Yapı ise bu süreçten en çok etkilenen şirketlerden oldu. Firmanın depremin yoğun hissedildiği Bornova ve Bayraklı bölgesinde tamamlamış olduğu projelerde hasarlar ortaya çıkarken, özellikle sosyal medya üzerinde ciddi bir tepki oluştu.

Firmanın 1 yıl önce teslim ettiği Folkart Time projesinde yer alan dairelerde duvarların döküldüğü, çatlakların oluştuğu farklı kullanıcılar tarafından paylaşılırken, #boykotfolkart adına mini bir kampanya da başlatıldı.

Önemli tepkiler ile karşılaşan firmada ise kriz yönetimi adına kötü bir örnek yaratıldı. Tepkilere karşı ilk cevap firmanın sahibi Mesut Sancak tarafından verilirken, “Depremde bu tarz hasarların olması normaldir.” diyerek açıklama yapan Sancak, tepkileri daha da arttırdı. Bölgede bu çapta hasar yaşayan birkaç binadan birisi olan Time projesi, tepkiyi ciddiye almamak ile suçlanmaya başlandı. Firmanın oluşan hasarın kendisi ile ilgili olmadığını ve sigorta şirketlerinden zarar tutarının alınması gerektiğini paylaşması ise durumu daha da kötü bir hale getirdi. Özellikle kötü işçilik gibi durumlardan kaynaklanan hasarlarda firmanın durumu üstlenmemesi markayı zor duruma soktu.

İzmir’in bilinen markasının kriz anında sorumluluğu kendi üstüne almaması, bununla birlikte kötü işçilik çıkarılan bir proje yaratmış olması hala süren bir kriz durumu yaratıyor. İlerleyen günlerde markanın farklı stratejiler izlemesi muhtemel, ancak şu anda firmadan ev alan kişiler ve potansiyel müşterilerin güveninin kaybedildiği de bir gerçek.

Kaynak: https://www.gunboyugazetesi.com.tr/izmirin-en-saglam-binasi-bu-hale-geldi-vatandas-isyan-etti-66967h.htm