Ajansların ve markaların sosyal medya performanslarının objektif veriler ve değerli jüri üyelerinin görüşleri ışığında değerlendirildiği, Türkiye’nin en kapsamlı ve veriye dayalı sosyal medya ödüllerinden olan Social Media Awards Turkey 2020 kazananları 21 Ekim günü yapılan canlı yayında online olarak düzenlenen törenle belirlendi. Haluk Levent, Beren Saat, Cem Yılmaz, Gülse Birsel, Burak Altındağ ve Serenay Sarıkaya gibi ünlü isimlerin ve sosyal medya fenomenlerinin ödüllerine kavuştuğu gecede, Netflix Grand Prix-Veri Ödüllerini aldı. Grand Prix-Jüri Ödülleri’nin sahibi ise GMag ve Havas İstanbul ortaklığında hayata geçirilen “GMAg-Özel Günler İletişimi” isimli iş oldu. TBWA/İstanbul ve Turkcell’in hayata geçirdiği “fizz Musical Font” isimli proje ise En iyi Case Video Ödülü’ne layık görüldü.

Marketing Turkiye ve BoomSonar iş birliği ile başlayan Social Media Awards Turkey bu sene dördüncü kez düzenlendi. Marka ve ajanslarının sosyal medyadaki performanslarının objektif veriler ve jüri değerlendirmesiyle ölçen ilk ve tek yarışma olmasıyla ünlü olan Social Media Awards Turkey 2020, bu sene pandamı sebebi ile online olarak gerçekleşti. Online olarak düzenlenen törene sektörde önde gelen marka ve ajansların temsilcilerine ek olarak Social Media Awards Turkey jüri üyeleri ve dernek başkanları da canlı olarak bağlanarak katılım gösterdi. 

Marka ve ajansların yanı sıra, 22 ayrı kategoride ise sosyal medyayı en iyi kullanan ünlüler ve fenomenler ödüllendirildi. Social Media Awards Turkey 2020 jürisinde PR, medya satın alma, sosyal medya ve dijital ajans temsilcileri ile birlikte fikir önderleri ve akademisyenler de yer almaktaydı. 

Ödüller ve Yarışma Bölümleri 

Social Media Awards Turkey 2020’de 1 Mart 2019 – 31 Mart 2020 tarihleri arasında dijitalde yayınlanmış olan çalışmalar katıldı. Ödüllendirme sistemi ise 3 ana bölümden oluşmakta;  Jüri Ödülleri, Veri Analitiği Ödülleri ve Grand Prix Ödülleri. Veri Ödüllerindeki sıralama ise BoomSonar ın “Sosyal Medya Marka Endeksi” olan SocialBrands in 30’dan fazla veri temelli kriter kullanan bir algoritma tarafından belirlendi. Altın Gümüş ve Bronz ödüllerin sahipleri ise tüm bölümlerde en fazla başarıyı elde eden işler oldu. 

Ödül kazanan işlerin tam listesine ulaşmak için tıklayın.

Kaynak için tıklayın.