Dünyanın lider pil markası Duracell her yıl sürdürülebilirlik projelerine milyonlarca euro yatırım yaparak dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek için farkındalık projelerine önem veriyor. Türkiye’nin yeni nesil süpermarketi istegelsin ile önemli bir iş birliğine daha imzasını attı. Proje; istegelsin dağıtım ekiplerinin müşteriye siparişlerini getirdiği sırada kullanıcılardan atık pilleri alacak, çöpe atılan pil atıklarının çevreye verdiği zararı önlemeyi amaçlıyor. 

 Duracell alkali piller, çinko-karbon pillere oran ile 10 kata kadar daha uzun ömürlü. Daha az pil tüketimi sayesinde daha az atık yapmış oluyoruz. Dahası bu piller neredeyse %100 geri dönüştürülebilir özelliğine sahip. Aynı durum Duracell ambalajı için de geçerli. Tüm birincil ve ikincil karton ambalajının %98’i geri dönüştürülmüş malzemeden üretiliyor.

Duracell in önderliğinde hayata geçirilecek olan proje İstanbul, Kocaeli, Ankara, ve Bodrum da hizmet verecek. İstegelsin ekipleri siparişleri getirdiklerinde hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde ömrü bitmiş pilleri kapılarına asılacak ve ekiplerde o pilleri alacaklar. Özel olarak üretilen atık pil çantalarında biriktirilerek toplanacaktır. Son aşamada ise TAP derneği tarafından pillerin geri dönüşümü sağlanacak.

Duracell Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kerem Sinanoğlu sürdürülebilirliği çevresel ayak izini azaltmak ve farkındalık yaratmak olarak gördüklerini belirterek şu sözleri ekledi; “Pil sektörünün dünya devi Duracell olarak sürdürülebilirliğe olan bağlılığımız yeni bir taahhüt değildir. Pillerimizin rakip pillerden (özellikle çinko karbon pillerden) daha uzun ömürlü olması, ürünlerimizin çevresel verimlilik açısından sektör lideri olduğu anlamına geliyor. Ayrıca, plastik kullanımını ambalajlarımızda minimuma indirerek sektöre öncülük ettik. Bunlara ek olarak atık pillerden elde edilen malzemelerin yeniden kullanılmasını sağlamak için endüstrinin, tüm dünyada geri dönüşüm programları oluşturmasına liderlik ettik. Bu bağlamda, istegelsin ile birlikte böyle duyarlı bir projeyi gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Benzersiz bir örnek olacak bu kampanyanın, sektöre geri dönüşüm konusunda da ışık tutacağına inanıyoruz. İstegelsin aracılığı ile toplanacak pillerin geri dönüşümü ile çocuklarımız için daha sağlıklı bir gelecek yaratacağımıza olan inancımız sonsuz.’’ 

İstegelsin CEO’su Sedat Yıldırım ise projeyle ilgili olarak şu sözleri ekledi; “istegelsin olarak geri dönüşüme önem veriyor ve böyle değerli bir projenin operasyonel ayağını yürütmekten mutluluk duyuyoruz. Kâğıt, cam gibi ürünlerin geri dönüşümü konusunda insanlar son yıllarda daha da bilinçlendi. Ancak söz konusu pil olunca insanlar nereye vereceklerini, nasıl geri dönüştüreceklerini bilmiyor. Biz de kullanıcılarımızdan atık pilleri alarak geri dönüşüm sürecine destek vereceğiz. Bunu yaparken de yine hijyen kurallarına uyacak ve sosyal mesafeyi gözeteceğiz. Topladığımız pillerle gençlerimize çok daha temiz bir çevre ve gelecek sağlamayı umuyoruz. Temiz çevre ve geri dönüşüm konusunda bilinçli olmak da çok önemli. Bu nedenle dağıtım ekiplerimize TAP Derneği tarafından eğitim de verildi. Böylece hem bu proje özelinde bilgi sahibi oldular hem de atık pillerin güvenli bir şekilde ayrıştırılması konusunda bilinçlendiler. Biz de istegelsin olarak çevreye duyarlı davranıyor ve doğa dostu her hareketi destekliyoruz. Daha yaşanabilir bir dünya için attığımız bu adımın örnek olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Kaynak için Tıklayınız.