Her ay sosyal medya takip platformu BoomSonar tarafından sunulan SocialBrands Ekim ayının sosyal medya performans incelemesini yayınladı. Markaların doğru iletişim taktiklerini izlemeleri ile beraber gelen; artan takipçi sayısı, artan ileti ve etkileşim türleri gibi bir çok kriteri göz önünde bulundurarak veriye dayalı ölçümlenen medya performansları Ekim ayı için de belirlendi. 

Netflix yine zirvede!

Markalara ait 55 bin 383 hesaptan paylaşım yapılan 2 milyon 218 bin gönderi ve 1 milyar 957 milyon kullanıcı etkileşimi, SocialBrands tarafından incelendi ve elde edilen verilere göre Ekim ayının lider markası Netflix oldu. 

Netflix, Baykar Savunma ve English Home

Ürettiği eğlenceli içerikler ile sosyal medya kullanıcılarının yoğun ilgisini çekmeye devam eden Netflix, özellikle yeni içeriklerine yönelik paylaşımları ve esprili içerikleri oldukça yüksek etkileşim toplayarak liderliği sürdürdü.

İkinci sırada yer alan Baykar Savunma, ürünlerine ait tanıtıcı paylaşımları ve test uçuşlarına yönelik içerikleri ile ortaya çıktı. Baykar Savunmayı takip eden ve üçüncü olarak sosyal medyayı en iyi kullanan marka ise English Home oldu. Ürünlerine yönelik düzenlediği çekiliş kampanyaları ile ilgi çekmeyi başaran English Home, İzmir depremi sonrası depremzedelere battaniye desteği ile dikkat çekti. 

SocialBrands’in Ekim ayına dair yaptığı araştırmaların sonucunda, listenin ilk 10’unda yer alan diğer markalar ise sırasıyla Kelebek Mobilya, Sabancı Holding, Doğtaş, Madame Coco, SOCAR Türkiye, Garanti BBVA ve Petrol Ofisi. 

Cumhuriyet Bayramı iletişimi dikkat çekti. 

Geçtiğimiz senelerin yanı sıra, özgürce sokakları dolduramadığımız Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yılında markalar yaptığı dijital çalışmalar ile göz doldurdu. Önce çıkan içerikler arasında Sabancı Holding’in cumhuriyetin önemini vurguladığı “Biz bu Cumhuriyete aşığız” sloganını taşıyan reklam filmi ve Garanti BBVA tarafından “Adımların adımlarımız, Cumhuriyet kanatlarımız” sloganıyla yayınlanan reklam filmi yer alıyor. 
SOCAR Türkiye, Azeri halkının Kurtuluş Savaşı’nda verdiği desteğe vurgu yaparak “Tek millet, iki devlet” ve “Birlikte güçlüyüz” sloganlarını kullandığı reklam filmiyle duygulara hitap etti. Petrol Ofisi’nin cumhuriyetin ilanından sonra devlet desteğiyle eğitim alarak önemli yerlere gelmiş kişileri anlatan videosu ve Turkcell’in cumhuriyetin her kesiminde hissedildiğini anlatan “Cumhuriyet biziz” sloganlı reklam filmi diğer öne çıkan içerikler arasında yer aldı.

Sabancı Holding reklam filmi için tıklayınız.

Garanti BBVA reklam filmi için tıklayınız.

SOCAR Türkiye reklam filmi için tıklayınız.

Petrol Ofisi reklam filmi için tıklayınız.

Turkcell reklam filmi için tıklayınız.

Kaynakça için tıklayınız.