47 yıldır kültür-sanat alanında başta olan İKSV, İstanbul başta olmak üzere Türkiye geneli kültür ve sanat üretimlerinin izleyiciyle buluşması ve yeni izleyiciler kazanabilmesi için çalışıyor ve uluslararası kültür-sanat evreniyle kalıcı bir alışveriş sağlıyor.

Son dönemde hayatımızı etkisi altına alan Coronavirüs iş alanlarının çoğunu etkilerken kültür-sanat alanını da büyük ölçüde etkiledi. Etkilerinin hissedilmeye başlamasıyla vakıf, “Pandemi Sırasında Kültür-Sanatın Birleştirici Gücü ve Alanın İhtiyaçları” adı altında 12 başlıklı bir politika metni yayımladı.

İKSV sanatçıların ve sanat üretiminde yer alan tüm paydaşlar ekonomik olarak büyük darbe aldı. Erişimin dijitale dönüştüğü bu dönemde çalışmalarına ara vermek zorunda kalan profesyonel müzisyenler için, İKSV’nin YouTube hesabında performans imkânı buldular. Her hafta salı günü İKSV YouTube kanalıyla birlikte İstanbul Müzik Festivali’nin sosyal medya hesaplarından yayımlanan “Hakan Şensoy ile Müzikli Sohbetler” canlı yayınında, fondan faydalanmaya hak kazanan müzisyenlerin kayıtları çalınmaya başlandı.

Tüm bu sıkıntıların yanında bir de bu dönemde izleyiciye ulaşma konusunda ayrıca İKSV Alt Kat çocuk atölyelerini de internete taşıdı ve canlı yayın, podcast ve Spotify listeleriyle İKSV’nin yaratıcı direktörleri izleyiciyle bire bir ilişki kurma imkânları yakaladı.

Genel olarak bakıldığında bu durum bizi evlere hapsetse de gündelik hayatta yüz yüze yaptığımız işleri dijital ortamda da yapabileceğimizi görmüş olduk ve İKSV bu konu hakkında dijital platformlarda sunduğu içerikler, yalnızca pandemi dönemiyle sınırlı kalmayıp hayatın normale döneceği günlerde de izleyiciyle daha kalıcı bağlar kurmanın önemli yollarından biri olacağını düşünüyor.

Kaynak için Tıklayınız.