Moustache ve november’ın birleşmesiyle oluşan Movember Hareket’i, ilk olarak 1999’da Güney Avusturya’da yaşayan bir genç erkek grubu tarafından prostat kanserine dikkat çekmek için başlatılmıştır.

Fransa KFC, her yıl olduğu gibi bu yıl da erkekleri yüzlerinde hiç sakal kalmayacak şekilde tıraş etmeye davet etti. KFC, kurucusu ve aynı zamanda logosu olan Albay Sanders’ı tıraş ederek Movember Hareketi’ne destek oldu. Sid Lee Paris Reklam Ajansı işbirliğiyle yapılan bu çağrıda KFC restoranlarındaki, ambalajlardaki, poşetlerdeki bütün logolardaki Albay Sanders’ın bıyığı 1 Kasım günü tıraşlandı. Ayrıca sosyal medya hesaplarındaki logolarda da Albay Sanders’ın bıyıksız hali yer aldı.

 Birçok konuda farkındalık yaratmak için çoğu markanın logolarında ufak değişiklikler yaptığını biliyoruz. “Movember Hareketi”ne destek veren diğer bir marka ise, atıştırmalık markası olan Pringles oldu. Pringles’ın ikonik maskotu olan Mr. P’nin bıyığı, 1968’deki lansmanından beri ilk defa 52 yıl sonraMovember Hareketi” için kesildi. Pringles, erkek sağlığına farkındalık yaratmak için bir hayır kurumu ile iş birliği yaptı. Resmi Instagram hesabından ise Mr. P’nin bıyığının kesilirkenki kısa bir videosu yayınlandı ve altına ‘’if Mr. P. can do it, so can you! Join us this month for @movember.’’ notu yazıldı.

Burger King’in de 3 yıl önce Movember Hareketi’ne destek amaçlı yaptığı bir sosyal sorumluluk kampanyası olmuştu.

Kaynak için tıklayınız.

Pringles Instagram videosu için tıklayınız.