Markaların ve pazarlamacıların odak noktası olan Y kuşağı yerini bir sonraki jenerasyona bırakıyor. Satın alma gücü giderek artan Z kuşağı pazarlamacıların yeni odak noktası oldu! 1997 yılından sonra doğanların dahil olduğu grup, tüketim alışkanlıkları ve dijital dünyaya bakış açılarıyla markaların dikkatini çekiyor.

AdColony 7 bölümden oluşan Z Kuşağı ilgi alanlarını içeren rapor hazırladı, bu rapor reklam verenlerin en hızlı şekilde hedef kitleye nasıl ulaşabileceğini anlatıyor.

Tüm markaların anlaması gereken bir kuşak: 100 milyar dolar harcama gücüne sahip!

Z kuşağı tüketim alışkanlıkları ve 100 milyar dolar harcama güçleri ile tüm markaların anlaması gereken bir güç haline geldi. Z kuşağı için vazgeçilmez olan elbette akıllı telefonlar; bir günde ortalama 4 saat 15 dakika telefonda vakit geçiriyorlar, dolayısıyla mobil alışverişin de en güçlü grubu Z kuşağı. Bu nedenle markaların stratejilerini oluştururken bu grubun mobil dünyadaki davranışlarını, tercihlerini ve taleplerini dikkate almaları oldukça önemli.

Raporda göze çarpan en önemli nokta; Z kuşağının karakteristik özellikleri. Bu jenerasyon bir gruba ait hissetme isteği duyuyor. Her 5 Z kuşağı üyesinden 2’si, başka insanların fikirlerinden kolayca etkilendiğini söylüyor. AdColony EMEA & LATAM Genel Müdürü Volkan Biçer, raporu “Ergenlikten genç yetişkinliğe adım atamalarıyla her alanı ele geçirmeye başlayan Z kuşağı, özellikle dijital ve mobil ile iç içe büyümüş olmaları onları bir adım öne geçiriyor. Özellikle mobil oyunlar Z kuşağı için sosyalleşme ve arkadaşlarıyla vakit geçirme ihtiyaçlarını çok büyük oranda karşılıyor. Y kuşağının yüzde 45’I kendini mobil oyuncu olarak tanımlarken, Z kuşağında bu drum yüzde 54’e çıkıyor. Bu durumda reklam verenler için de mobil oyunlar en etkili kanallardan biri olmaya devam ediyor.” sözleri ile yorumluyor.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak için tıklayınız.